Bulvár

Szombaton nagyon erős lehet az UV-B sugárzás

Szombaton nagyon erős lehet az UV-B sugárzás

2014. június 27., péntek
Szombaton nagyon erős lehet az UV-B sugárzás

Szombaton a figyelmeztetési értéket meghaladó, nagyon erős UV-B sugárzás várható - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint szombaton az UV-B sugárzás elérheti a 7,8-es értéket. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. A meteorológiai szolgálat azt kéri, hogy mindenki fokozottan védekezzen a leégés ellen. Mindenképpen javasolt vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata. Aki teheti, délelőtt 11 és délután 3 óra között ne tartózkodjon a napon. A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető a

met.hu

weboldalon. Az előrejelzés szerint szombaton sok napsütésre lehet számítani. Csapadék nem valószínű, legfeljebb este a nyugati határnál fordulhat elő kis valószínűséggel egy-egy zivatar. Többfelé megélénkül, északnyugaton helyenként meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 9 és 14 Celsius-fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben és a Nyírségben hűvösebb, északnyugaton enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 29 fok között várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.