Bulvár

A tavaszi szünet előtt indulnak az m2 gyerekműsorai

A tavaszi szünet előtt indulnak az m2 gyerekműsorai

2012. március 6., kedd
A tavaszi szünet előtt indulnak az m2 gyerekműsorai

A tavaszi szünet előtt elindítja gyermekeknek szóló műsorsávját az m2, a fokozatosan induló gyermekműsoraihoz pedig 14 és 18 év közötti műsorvezetőket keres a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Gyermek- és Ifjúsági Főszerkesztősége.

Az MTVA kommunikációs igazgatóságának közlése szerint az m2 március második felétől minden nap több órában sugároz gyermek- és ifjúsági műsorokat. Az új programválaszték a 18alatt címmel jelentkező, négyórás hétköznap délutáni műsorsávval indul március 19-én. Az iskolásoknak és gyermekeknek 15.30 és 19.30 között filmsorozatokat és Maci tévé címmel kibővült estimese-sávot kínál a csatorna. Elsőként ifjúsági sorozatokat sugároz az m2: ezek között szerepel a MacGyver, a Felfedező úton a Robinson család, A Nyereg Klub és a Lizzie McGuire, valamint az Anya, az állatorvos. A kibővült estimese-sávban az indulás hetében a Rejtélyek Tesz-vesz városban című kanadai rajzfilmsorozat, a Magyar népmesék, illetve a természetvédelemről oktató Zöld Föld című olasz rajzfilmsorozat epizódjait vetíti az m2. A kínálatot délelőttönként megismétli a csatorna. Az MTVA tájékoztatása szerint később egy szombatonként vetített, óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló műsort is tervez az m2. Áprilisban elindul a P@dtársat keresünk! című hétvégi sorozat, amelyben egy ősszel debütáló kamaszműsorhoz keres 14-18 év közötti műsorvezetőket a közmédia. A felhívásra március 15-ig jelentkezhetnek az érdeklődők a

padcasting@mtva.hu

címen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.