Bulvár

Sérült őzike keltett riadalmat az Izabella hídnál

Sérült őzike keltett riadalmat az Izabella hídnál

2011. szeptember 8., csütörtök
Sérült őzike keltett riadalmat az Izabella hídnál

Az Orpheus Állatvédő Egyesület szerdán, az esti órákban egy bajban lévő őzikéről kapott bejelentést. A segélykérők elmondása alapján az állat vérző lábakkal próbál menekülni az Izabella híd forgalmas útszakaszáról. A városba ismeretlen módon bejutott őzet a szemtanúk állítása szerint egy kamion ütötte el, és hagyta cserben.

Nagy Róbert

állatbefogó szakember az állatvédő egyesülettől a bejelentést követően hamar a helyszínen volt. Az állat bal oldali lábai roncsolt, szilánkosra törötten (amputálódva) ijesztő képet mutattak. Az állat megmentéséért Dr. Szőke Istvánnal, a vadaspark állatorvosával sikerült egyeztetnie az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársának. Sajnos az állat menthetetlennek bizonyult, szenvedésének csökkentése végett el kellett őt altatni. Nagy Róbert az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentője elmondta, hogy a +36/20/360-98-46-os ebrendészeti telefonszámot (www.ebrendeszet.hu weboldalt) naponta több tucat állatvédelmi üggyel kapcsolatban keresi a lakosság. Időszakosan megsokasodnak a belterületen a természetben élő állatokkal kapcsolatos megoldandó problémák. A mostani baleset kapcsán szerencse a szerencsétlenségben, hogy az elgázolt őz nem okozott emberi életet is követelő balesetet, hiszen az Izabella híd környékén a forgalom folyamatosan nagy. Az autósok normális forgalmi rendben bármikor találkozhatnak forgalmi zavart okozó állattal a közúton. Ősszel az őzek ivarzási periódusa kifejezettebb, érdemes autóvezetés közben a balesetek megelőzése végett jobban odafigyelni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.