Bulvár

Fürjtetemek egy szerb autóban Tompánál

Fürjtetemek egy szerb autóban Tompánál

2011. szeptember 14., szerda
Fürjtetemek egy szerb autóban Tompánál

Nyolcvanhat fürjtetemet találtak a pénzügyőrök egy szerb férfi autójában a tompai átkelőnél – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

A férfi azt mondta, hogy bejelentendő árut nem hozott magával, a pénzügyőrök azonban a jármű átvizsgálása mellett döntöttek. A madártetemek a sebességváltóból, az első ülések közötti bokszból, a magnó alatti üregből és a motor légszűrőjéből kerültek elő – közölte Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense. Az Alsó-Tisza-Vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség munkatársának szakvéleménye alapján a madarak mindegyike védett fajhoz tartozik. A pénzügyőrök a mintegy 4,5 millió forint eszmei értékű szállítmányt lefoglalták, a szerb férfit átadták a rendőrségnek. Ellene természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.