Bulvár

Lovas rendőrök járőröznek a dóci Homokpusztában

Lovas rendőrök járőröznek a dóci Homokpusztában

2011. április 6., szerda
Lovas rendőrök járőröznek a dóci Homokpusztában

A belvíz miatt ideiglenesen lovas rendőrök járőröznek a Csongrád megyei Dóc közelében, a helyiek által Homokpusztának nevezett tanyás területen – közölte Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán a helyszínen.

A Készenléti Rendőrség közbiztonsági, bűnmegelőzési feladatokat ellátó lovas járőrei olyan helyekre is eljutnak, amelyeket a helyi rendőrök gépkocsival vagy gyalogosan nem, illetve csak nehezen tudnának megközelíteni – mondta a főhadnagy. A rendőrök feladata az is, hogy kapcsolatot tartsanak a nehezen megközelíthető tanyákon élő emberekkel, megkérdezik a lakókat, van-e valamire szükségük, s ha kell, értesítik az önkormányzatot vagy az orvost – tette hozzá a szóvivő. A lovas járőrök előreláthatólag néhány hétig teljesítenek szolgálatot Csongrád megyében, a helyi rendőrök munkavégzését segíti azonban, hogy kaptak egy új terepjárót – tudatta

Szenti Szabolcs

. Egy közelmúltban végzett felmérés szerint a Dóc, Sándorfalva, Balástya és Ópusztaszer határolta tanyás térségben élők többsége közepesnek vagy jónak értékeli a közbiztonságot. Tavaly Dócon összesen 14 bűncselekményt jelentettek be. Ezek többsége kisebb vétség volt, s csupán néhány vagyon elleni bűncselekmény történt – mondta a szóvivő.

Tóth Margit

, a nyolcszáz lakosú falu független polgármestere közölte, a település központjában és a tanyákon élőket megkérdezve sem tapasztalt félelmet az emberek körében. A község területe mintegy 5 ezer hektár, melyen mintegy száz tanya található, ezek közül csaknem hetven lakott, s összesen kétszázötvenen élhetnek a külterületen.

Toroczkai László

, a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselője március elején bejelentette, hogy a párt aláírásgyűjtésbe kezd a dóci Homokpuszta közbiztonsági helyzetének javítása érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.