Bulvár

Határhírek: hamis útlevelek, határsértők

Határhírek: hamis útlevelek, határsértők

2010. február 21., vasárnap
Határhírek: hamis útlevelek, határsértők

Hamisított útlevelet fogtak a szegedi határrendészek a röszkei határátkelőhelyen a tegnapi napon - tájékoztat a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

Egy szerb állampolgár útlevelében találtak különböző hamis bélyegző-lenyomatokat, amellyel tartózkodását szerette volna legalizálni az EU-ban, mivel érvényes tartózkodási engedéllyel nem rendelkezett. Vele szemben az idegenrendészeti eljárás mellett büntetőeljárás indult közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt. A hamisított útlevél mellett 6 határsértőt is fogtak a szegedi határrendészek a tegnap éjszaka, akik a röszkei zöldhatárban léptek hazánk területére illegálisan. A 3 szerb, illetve 3 koszovói személy azért választotta a határátlépés ezen módját, mivel a jogszerű magyarországi tartózkodáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek. A vizsgálat során kiderült az is, hogy koszovói állampolgárok közül, egyikőjük már hasonló módszerrel próbálkozott hazánk területére bejutni, de nem járt sikerrel, így vele szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvénybe. A 3 szerb, illetve 3 koszovói határsértő az idegenrendészeti eljárást követően kitoloncolásra került Szerbiába - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.