Sport

Vereséget szenvedett utolsó idegenbeli mérkőzésén az SZRSE

Vereséget szenvedett utolsó idegenbeli mérkőzésén az SZRSE

2024. április 16., kedd
Vereséget szenvedett utolsó idegenbeli mérkőzésén az SZRSE

Az előző körben a Dunaferr vendégeként aratott egy 3-0-ás győzelmet a Vidux-Szegedi RSE, amely így készülhetett a miskolci vendégszereplésre.

Fotó: Kocsis Alíz

 

Az első szett Szegedi pontszerzéssel indult, a miskolciak azonban sajnos hamar átvették a vezetést és pontelőnyüket stabilan tartva a játékrészt 25-17-re nyerték. A második szett bár hazai vezetéssel indult, a Szeged folyamatosan felzárkózott és harcolt minden pontért. Többszöri egyenlő állást követően végül 23-23 után a döntő pontokat a szegediek szerezték meg, így a második játékrészt 25-23-ra meg tudták nyerni. A második szett bár hazai vezetéssel indult, a Szeged folyamatosan felzárkózott és harcolt minden pontért. Többszöri egyenlő állást követően végül 23-23 után a döntő pontokat a szegediek szerezték meg, így a második játékrészt 25-23-ra meg tudták nyerni.

A harmadik szett 8-3-as szegedi vezetéssel kezdődött és az előny egészen a szett közepéig, 16-16-ig tartott. Ekkor az ellenfél több sikeres pontszerzés után nem csak a vezetést vette át, de a játékrészt is megnyerte 25-19-re. Ezután szorosan indult a negyedik szett, a két fél felváltva nyerte a labdameneteket. 12-12-es pontállás után azonban a hazai, miskolci csapat bizonyult erősebbnek, nagyobb pontelőnyt szereztek, de a Szeged így is felzárkózott 19-19-re, majd 21-21-re. A szorosra alakult végjátékban azonban az ellenfél szerezte meg a végső pontokat, 25-23-ra nyerték a negyedik szettet, a mérkőzést pedig 3:1-re.

Így jelenleg az Extraliga 9-12. helyéért folyó harc tabelláján a szegedi a második helyen áll.

Berkes Zoltán csapata hazai pályán zárja a szezon, méghozzá a TFSE ellen vasárnap 18 órától. A vezetőedző a következőt nyilatkozta a mérkőzés után:

A mai napon még mindig nem a megszokott felállásban léptünk pályára, de ettől függetlenül úgy érzem, hogy a fiúk motiváltan, koncentráltan játszottak. De ellenfelünk védekezésben szervezettebb volt, jobb játékot mutatott, és ez a mai napon kulcsfontosságúnak bizonyult, gratulálok a Miskolcnak a győzelemhez. A jövő hét vasárnapi TFSE elleni mérkőzésre szeretnénk kijavítani azokat a védekezésbéli hibákat, amiket a mai napon vétettünk. Mindenképpen fegyelmezettebben kell ezt a részét a játéknak összerakni, csak így lehetünk eredményesek.

MEAFC-Peka Bau – Vidux-Szegedi RSE 3:1 (25-17, 23-25, 25-19, 25-23)
Férfi röplabda Extraliga, rájátszás a 9-12. helyért, ötödik forduló, Miskolci Egyetemi Körcsarnok, Miskolc, 102 néző. Vezette: Varga, Ujházi.
MEAFC-Peka Bau: Komlósi, Kanellopoulos, Kovács, Árva, Gombkötő, Csizmadia. Csere: Dudás (libero), Fenyvesi. Vezetőedző: Varga László Mihály.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Gönczi, Trindade da Rocha, Sarnyai, Csányi. Csere: Kasnyik (libero), Kiss, Pozzobon. Vezetőedző: Berkes Zoltán.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.