Sport

Örülhet Marco Rossi? - emelhetik az Eb-keretek létszámát

Örülhet Marco Rossi? - emelhetik az Eb-keretek létszámát

2024. április 23., kedd
Örülhet Marco Rossi? - emelhetik az Eb-keretek létszámát

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a héten 23-ról 26 fősre emelheti a nyári németországi kontinensviadalon résztvevő válogatottak keretének nagyságát.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Az UEFA válogazott versenyekért felelős bizottsága a PA hírügynökség értesülései szerint már megszavazta, hogy az Eb-re 26 fős keretekkel utazhassanak a résztvevő csapatok, ugyanakkor ezt a döntést a végrehajtó bizottságnak is jóvá kell még hagynia.

A június 14-én rajtoló németországi eseményre eredetileg minden szövetségi kapitány 23 játékost (köztük három kapust) nevezhetett volna. 

Ugyanakkor az előző Európa-bajnokságon a koronavírus-járványra hivatkozva a válogatottak keretét 26 futballista alkotta, ahogyan a 2022-es világbajnokságon is.

A sorozatban harmadszor Eb-résztvevő magyar válogatott a házigazda németekkel, valamint a svájciakkal és a skótokkal szerepel azonos csoportban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.