Sport

Mikler Roland visszatért, de visszafoglalja-e pozícióját? + videó

Mikler Roland visszatért, de visszafoglalja-e pozícióját? + videó

Csütörtökön kezdődik a férfi kézilabda olimpiai selejtező Tatabányán

2024. március 13., szerda
Fotó: Aniko Kovacs
Mikler Roland visszatért, de visszafoglalja-e pozícióját? + videó

Csütörtökön Tunézia, szombaton Norvégia, vasárnap Portugália lesz az ellenfele a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Tatabányán, az olimpiai selejtező magyarországi tornáján. A párizsi kvótát az első két csapat szerezeheti meg, a kőkemény csoportban szinte hibátlan teljesítmény kell a továbbjutáshoz. Na meg remek kapusteljesítmény. Kérdés, hogy az Eb-n remeklő Palasics Kristóf és Bartucz László mellé visszatérő Mikler Roland megkapja-e az "egyes" pozíciót.

Fotó: Aniko Kovacs. 

 

– Attól, hogy nem voltam ott az Európa-bajnokságon, a szívem együtt dobogott a többiekkel – felelte az érdeklődésünkre Mikler Roland az olimpiai selejtezőre készülve, majd hozzátette, a válogatottban minden posztra két-három nemzetközi színtű játékos kell. A kapusoknál ez most adott, Mikler mellett Bartucz László és Palasics Kristóf tagja a keretnek, akik az Eb-n egyaránt jól teljesítettek.

Hogy veszélyben van-e pozíciója? Az egyenes kérdésre Mikler így válaszolt:

Ez majd a pályán dől el, azon múlik, ki hogyan teljesít. Ez a pozíciónak nem jár senkinek, azt el kell foglalni és meg kell tartani, ez utóbbi a nehezebb.

Mikler tehát nem csak Tunéziával, Norvégiával és Portugáliával, hanem csapattársaival szemben is vállalja a kihívást.

Bartucz László nyolc év után kapott ismét meghívót a válogatottba, megállta a helyét az Európa-bajnokságon, Horvátország ellen egyenesen a meccs hőse volt, s most cseppet sincs megbántódva amiatt, hogy Mikler akár kiszoríthatja a kapuból.

– Nyilván Mikler Roli az első a sorrendben, utána egyenlőek vagyunk. A válogatottban minden szerep hálás, s amikor lehetőséget kap az ember, akkor a legjobbját kell nyújtania a nemzetet képviselve 

– mondta magasztosan a 32 éves kapus.

Palasics Kristóf a harmadik kapus a keretben, tehát az Eb-hez képest Andó Arián maradt ki. Palasics Németországban vakbélgyulladás, illetve -műtét miatt nem szerepelhetett az utolsó két mérkőzésen, de most már harcrakész.

Kihevertem, százszzalékos állapotban vagyok. Az a lényeg, hogy tudjuk egymást segítteni, jól tudunk együtt űködni, próbálom a fiatalos lendületet behozni 

– jegyezte meg a nyáron a junior válogatottal világbajnoki ezüstérmes kapus.

A kapuskérdésről készűlt videóban Porobic Haris kapusedző is nyilatkozott arról, hogy mi dönti el a sorrednet a három remek formában lévő játékos között:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.