Sport

Az Eb-esélyesek között tartják számon a magyar válogatottat

Az Eb-esélyesek között tartják számon a magyar válogatottat

2024. március 30., szombat
Az Eb-esélyesek között tartják számon a magyar válogatottat

Egy labdarúgással foglalkozó szaklap elkészítette a nyári Európa-bajnokság friss erősorrendjét az elmúlt napokban lejátszott felkészülési meccsek és pótselejtezők alapján.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

 

A Goal.com focival foglalkozó oldal szerkesztői szerint Marco Rossi csapata jelenleg a mezőny 8. legerősebb együttese

Egy kicsit megszenvedtek a célszalag átszakításával, de az a tagadhatatlan, hogy elképesztő fejlődésen ment át a csapat a sikertelen 2022-es vb-selejtezők óta. Marco Rossi csapata sorozatban harmadszor jutott ki az Eb-re egy bulgáriai 2-2-es döntetlennel, Alex Petkov utolsó perces öngóljának köszönhetően. Az utolsó csoportmeccsen aztán már a csapat sztárja, a Liverpool klasszis középpályása, Szoboszlai Dominik ismét formában volt, két gólt rúgott Montenegrónak, így a csapat veretlenül tudta le a selejtezőt. Igaz, hogy a magyar keret nem a legerősebb, de a Szerbia elleni oda-vissza siker megmutatta, hogy nem szabad őket lebecsülni. És valóban semmi okuk félni, főleg nem a gyenge skótoktól és a fogatlan svájciaktól, de még a házigazda németektől sem

 - zárul a rövid elemzés.

A magyar csapatot az elemzés szerint csak a világklasszisokkal teletűzdelt hét elitválogatott előzi meg. Magyarország mögé sorolták a hollandokat (10.) és a vb-bronzérmes horvátokat (11.) is. A csoporttársakat: a svájciakat a 16., míg a skótokat csak a 20. helyen látják a szerkesztők. 

Az erősorrend:

  1. Franciaország
  2. POrtugália
  3. belgium
  4. anglia
  5. németország
  6. spanyolország
  7. olaszoraszág
  8. magyarország


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.