Sport

Döbbenetes fordulat: kikapott a franciáktól a magyar férfi vízilabda-válogatott

Döbbenetes fordulat: kikapott a franciáktól a magyar férfi vízilabda-válogatott

2024. február 13., kedd
Döbbenetes fordulat: kikapott a franciáktól a magyar férfi vízilabda-válogatott

Az 5-8. helyért játszhat a Dohában zajló vizes világbajnokságon a címvédő férfi pólóválogatott, amely kedden 11–10-re kikapott a franciáktól a férfi vízilabdatorna negyeddöntőjében.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

A franciák szereztek vezetést másfél perc játék után, Michael Bodegas tüzelt Vogel Soma feje fölött a hálóba. Négy másodperccel a negyed vége előtt Varga Dénes értékesített egy kettős emberelőnyt, visszaállítva ezzel a különbséget (4-2).

Francia ötméteressel és kihagyott magyar fórral indult a második felvonás, majd Vigvári Vince átadásánál ugrottak rá Vámos vállára, a büntetőt pedig Zalánki magabiztosan értékesítette. Négy gól volt a különbség a második negyed végére (7-3).

Az előny egyre inkább csökkent a nagyszünetet követően: 8-6 volt az utolsó negyed előtt.

Fotó: Kovács Tamás

 

A záró nyolc perc újabb magyar kapufával és francia emberelőnyös góllal indult, így 8-4-ről egyetlen gólra jött fel a rivális. A holtpontról aztán Német Toni mozdította el az együttest, a center Zalánki finom feltett labdáját húzta a kapuba. Az ellenfél újra betalált, Vogelt csúnyán becsapta a vizen végigsuhanó labda, a túloldalon a francia kapus pedig kétszer is hárított. A rivális megérezte a „vérszagot”, Thomas Vernoux pedig akcióból egyenlített, sőt, 2:48 perccel a vége előtt a vezetést is megszerezte. A franciáknak a végén még 28 másodpercük maradt, és időt kértek. Az utolsó támadásnál Thomas Vernoux újra szabadon maradt és egy óriási góllal eldöntötte az összecsapást.

Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese már négygólos előnyben is volt, a rivális azonban a negyedik negyed végére kiegyenlített és az öt góllal záró Thomas Vernoux 3 másodperccel a vége előtt lőtt találatával diadalmaskodott. 

A franciák történetük során először jutottak négy közé világbajnokságon, a magyarok az 5-8 helyért folytathatják a szerbek ellen.

Eredmény, vizes világbajnokság,
férfi vízilabdatorna, negyeddöntő:
Magyarország–Franciaország 10–11 (4–2, 3–1, 1–3, 2–5)
gólszerzők: Zalánki 3, Varga Dé. 2, Vámos, Manhercz, Nagy Á., Német, Angyal 1-1, illetve T. Vernoux 5, Crousillat 3, Bodegas 2, M. Vernoux 1

Ez egy súlyos pofon, hiszen ez egy világbajnokságon van

- hangoztatta Varga Zsolt szövetségi kapitány.

Kiénekelték a sajtot a szánkból a franciák, de attól vagyunk sportemberek, hogy egy ilyen után fel fogunk tudni állni. Van négy-öt hónapunk az olimpiáig, mostantól az a cél kell lebegjen a szemünk előtt. Mindemellett meg szeretnénk szerezni az ötödik helyet, mert tartom annyira a csapatot. Ez most egy nagyon jó erőpróbája lesz annak, hogy amikor ég a ház, akkor hogyan tudunk egységesek maradni és felállni.

A védekezés omlott össze, ami addig biztos pilléreken állt - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.