Sport

Kezdetét vette az ifjúsági téli olimpia, Sándor Lilláért is izgulhatunk

Kezdetét vette az ifjúsági téli olimpia, Sándor Lilláért is izgulhatunk

Márton Andrea
2024. január 19., péntek
Kezdetét vette az ifjúsági téli olimpia, Sándor Lilláért is izgulhatunk

A mai nyitóünnepséggel megkezdődött február 1-ig tartó IV. téli ifjúsági olimpiai játékok (YOG), amelyet a dél-koreai Kangvonban rendeznek. A mintegy 80 ország 1900 utánpótláskorú sportolója – köztük a Team Hungary – zömmel a 2018-as téli olimpia helyszínein fog megmérkőzni.

 

 

A Tornádó Team Szeged gyorskorcsolyázója Sándor Lilla is tagja a IV. téli ifjúsági olimpiai játékokra készülő 33 fős magyar csapatnak. A Magyar   Bizottság (MOB) téjékoztatója szerint tíz sportágban, illetve szakágban szerepelnek majd magyarok.


A versenyeket Gangwon tartományon belül négy nagy területen rendezik. Két olimpiai falu fogadja a csapatokat. A magyar delegáció 33 sportolót számlál, az alpesi sízők a hegyen laknak majd, a többiek Gangneung városában. A mostani olimpiai falu szállása korábban, 2018-ban az önkéntesek lakhelyéül szolgált.

Helyi idő szerint 20 órakor kezdődik a gangwoni, IV. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékok.



A nyitóünnepséget itt tekintheti meg:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.