Sport

Magabiztos Pick Szeged győzelem a hét második bajnoki mérkőzésén is

Magabiztos Pick Szeged győzelem a hét második bajnoki mérkőzésén is

2023. október 7., szombat
Magabiztos Pick Szeged győzelem a hét második bajnoki mérkőzésén is

A szegedi csapat eddig mind az öt bajnoki mérkőzését megnyerte a szezonban, a tabella második helyén állva fő esélyesként lépett pályára az eddig mindössze négy pontot gyűjtő balatonfüredi gárda ellen. A találkozót ez erre az alkalomra készített egyedi mezben játszotta az OTP Bank - Pick Szeged.

Amikor utoljára találkozott a két együttes akkor igencsak megnehezítette a Balatonfüred a Tisza-parti csapat dolgát. Egy szoros, 24-25-ös eredménnyel tudta abszolválni a Pick az idegenbeli bajnokit.

A Tatabánya elleni névsorhoz képest Nagy Martin, Dzialakiewicz, Frimmel, Carlos Molina és Juhász Ádám is bekerült Kárpáti Krisztián meccskeretébe.

A mai mérkőzés jótékony céljára való tekintettel, a pályán kívül is megjelent a rózsaszín felsőruházat.

Már az első negyedórában igyekezett a Pick Szeged tudatni a vendégekkel, hogy ne sokat reménykedjenek a mai pontszerzésben. Bodó Richárd szerezte az első két hazai találatot, fél perccel a kezdés után már elindult a gólgyártás. A pontos támadójáték mellett kíméletlenül használta ki ellenfele hibáit a szegedi csapat. 15 perc után 13-5 volt a mérkőzés állása.

Az első játékrész második felében hasonló mederben folytatódott az összecsapás, a Balatonfüred nem igazán tudott közelebb férkőzni a Tisza-parti együtteshez. Ehhez nagyban hozzájárul Sebastian Frimmel gólgazdag játéka is, az osztrák válogatott játékos neve mellett hat találat állt 30 perc után.

Félidőben: Pick Szeged - Balatonfüred 19-11.

A második félidő kezdődobását a Mellrák Mellrákinfó Egyesület nevében Mágori Csilla végezte el.

A második félidőt Nagy Martin kezdte a kapuban, amit ezt jelentette, hogy Kárpát Krisztián vezetőedző minden jelen lévő játékosának lehetőséget adott. Nem is akárhogyan szerepelt a kapus, a gólok mellett az ő védéseit is ünnepelhette a közönség. A 20. szegedi találatot Mario Sostaric szerezte, majd a 37. perc végén ismét ő volt eredményes, amivel először volt tíz gólos különbség a felek között.

Az utolsó negyedóra elején született meg a 30. Szeged-gól, amelyet Frimmel szerzett. Az 54. perc teremtette a legmélyebb szakadékot a két gárda között: 14 találattal lépték le a hazaiak a Balatonfüredet. Könnyed és eredményes játék jellemezte a Pick Szegedet az egész meccs alatt, amely az eredményen is meglátszott.

Nem vették le a lábukat a gázról, még tovább növelte előnyét a második játékrészben a hazai csapat.

Végeredmény: Pick Szeged - Balatonfüred 36-23.

Dicséret illeti a Balatonfüredet a második félidei küzdéséért. Az első húsz perccel igazán elégedett voltam, mert ekkor egy nagyobb tempót beszéltünk meg, hogy a vendégek ne tudjanak cserélni és ezt sikerült is megcsinálni. Rendezetlen védelemmel szemben sok lerohanás gólt szereztünk, stabilan játszottunk. Olykor picit vesztettünk a fókuszból, de elégedett vagyok a mutatott játékkal

nyilatkozta Kárpáti Krisztián a mérkőzés után.

OTP Bank - PICKSzeged–Balatonfüred 36–23 (19–11)
K&H férfi kézilabda liga, 5. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2058 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
OTP Bank - PICKSzeged:Mikler – Sostaric 8/1, Garciandía 2, Bombac 2, Bánhidi 4, Bodó 2, Frimmel 9.Csere:Nagy M. (kapus), Kalaras, Mackovsek, Martins 3/1, Gaber 2, Molina, Szilágyi 2, Dzialakiewicz 1/1, Juhász 1.Vezetőedző:Kárpáti Krisztián.
Balatonfüred:Andó – Hornyák P., Kljun 1, Szűcs B., Szretenovics 1, Németh B. 1, Bóka 4.Csere:Bősz (kapus), Szöllősi B. 1, Gosztovics 5/1, Varga M. 5, Sikosek Pelko 4, Kemény 1, Szmetán.Vezetőedző:György László.
Hétméteres:4/3, ill. 3/1.
Kiállítás:-, ill. -.

Kárpáti Krisztián csapatának legközelebb a Bajnokok Ligájában lesz jelenése, a Kolstad vendégeként lépnek pályára jövő hét csütörtökön 18:45-től.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.