Sport

Kecskés Ákos: Egyetlen ellenfelünktől sem tartunk

Kecskés Ákos: Egyetlen ellenfelünktől sem tartunk

2021. május 18., kedd
Kecskés Ákos: Egyetlen ellenfelünktől sem tartunk

– Természetesen nagyon örülök, hogy tagja vagyok az Európa-bajnokságra készülő válogatott keretének. Bizakodó voltam, mert jó szezonom volt, az utóbbi évben rendszeresen meghívót kaptam, így reménykedve és pozitívan vártam a kerethirdetést – mondta a kerethirdetés után Kecskés Ákos. A Tisza Volánban nevelkedett, hódmezővásárhelyi születésű hátvéd hangsúlyozta, hogy ez csak az első lépés, a szűk keretbe kerülésért még meg kell győznie Marco Rossi kapitányt, de önbizalommal várja a felkészülést.

Névjegy

Kecskés Ákos 1996. január 4-én született Hódmezővásárhelyen. Pályafutását a Makó utánpótláscsapatában kezdte, majd a Tisza Volánhoz szerződött, ahonnan az Atalantához vezetett az útja. Karrierje során kölcsönjátékosként megfordult az Újpest, a lengyel Termalica és a Korona Kielce csapatában is. 2018 óta a svájci élvonalban szereplő Lugano játékosa, ott alapembernek számít már, 70 mérkőzésen 2 gólt szerzett. A korosztályos válogatottak után tavaly, a szerbek elleni Nemzetek Ligája-meccsen mutatkozott be a magyar válogatottban, az az egyetlen mérkőzés szerepel a neve mellett – egyelőre.

A nemzeti csapat hétfőn Telkiben kezdte a közvetlen Eb-felkészülést. A válogatott hátvéd az április 25-i, Servette elleni bajnoki találkozón szenvedett sérülést, így egyelőre nem biztos, hogy az első edzésen ott lesz. – A térdemmel van kisebb probléma, ezért hamarabb jöttem haza klubcsapatomból és a válogatott orvosi stábjának segítségével kezdtem el dolgozni. Azon vagyok, hogy mielőbb csatlakozhassak a csapathoz, és erre meg van minden remény – számolt be a hátvéd.

A hazai pálya komoly előny

– Az, hogy a magyar válogatott ismét kijutott a kontinenstornára, nagyon nagy öröm az egész országban. A csoport nagyon nehéz, a legnehezebb csoport, megtiszteltetés ilyen csapatok ellen játszani. Nem tartunk senkitől, mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a csoportellenfeleink dolgát. Nagyon boldog az egész csapat, hogy hazai pályán játszhatunk az Európa-bajnokság két csoportmeccsén is, ráadásul jelenleg úgy tűnik, hogy nézők előtt – emelte ki Kecskés Ákos.

A magyar válogatott június 15-én a portugálok, majd június 19-én a franciák ellen a Puskás Arénában lép pályára, június 23-án pedig a németek ellen zárja a csoportkört Münchenben.

Kiemelt kép: MLSZ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.