Sport

Csúnyábbik arcát mutatta a Szeged a rangadón

Csúnyábbik arcát mutatta a Szeged a rangadón

2020. december 7., hétfő
Csúnyábbik arcát mutatta a Szeged a rangadón

Egyszer fent, egyszer lent, tartja a mondás. Nyíregyházán meggyőző játékkal nyert, majd a Győr elleni hazai pályán csalódást keltő, négygólos vereséget szenvedett, ezt követően pedig ismét egy idegenbeli diadallal örvendeztette meg szurkolóit a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Nagy kérdés volt, hogy melyik arcát mutatja Dobos Barna együttese a dél-alföldi rangadón a Békéscsaba ellen.

A szegedi fanatikusok - akik ezúttal is streamen követhették a találkozót - már az elején rosszat sejthettek, amikor Ódor közvetlen közelről telibe találta Lukácsot, akiről csupán centikkel pattant a bal kapufa mellé a labda. A csabai támadó néhány minutummal később már tudatosabban veszélyeztette a szegedi kaput, egy bal oldali centerezés után laposan a jobb kapufát találta el.

A lila-fehér nyomás a tizedik percben góllá érett, miután Simon a tizenhatos csücskénél elkaszálta Pantovicsot, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Lukács gólra váltotta, és ezzel megtörte csapata hét meccse tartó gólképtelenségét.

Lukács Raymond örülhetett, ismét betalált a Szeged ellen. Fotó: BEOL.

Az első félidő hátralévő részében nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, inkább a küzdelem dominált. A hazaiak durva belépőktől sem riadtak vissza, a játékvezető pedig partner volt ebben, ugyanis mindössze egy alkalommal mutatott fel sárga lapot, amikor Mészáros könyörtelenül megtaposta Mogát.

A szünetet követően teljesen más szemléletben jött ki a pályára a szegedi együttes és öt percet sem kellett várni az egyenlítő találatra: Germán tízméteres lövését Uram még bravúrral hárította, de a kipattanónál Oláh szemfülesen érkezett és a kapuba fejelte a a labdát.

Oláh Gergő Kazincbarcikán asszisztot jegyzett, Békéscsabán gólt szerzett. Fotó: BEOL.

Ekkor úgy tűnhetett, hogy új fordulatot vesz a meccs és a fordítás lehetősége is a levegőben lógott, ugyanakkor tíz perccel később Kovács Imre játékvezető egy rendkívül véleményes szituációban büntetőt ítélt a csabaiaknak. Az egykori szegedi Szabó Péter a kapunak háttal állva a tizenhatos vonalánál eldobta magát, miután Simon a vállához ért. A tizenegyest a csereként beállt Gránicz magabiztosan bevágta, ezzel ismét előnyhöz juttatva csapatát.

Az újabb bekapott gól szemmel láthatóan megfogta Dobos Barna együttesét, amely jobbára hosszú indításokkal próbálta áttörni a hazaiak védelmét – kevés sikerrel. A meccs hajrájához érkezve nagyobb kockáztatott vállalt a Tisza-parti alakulat, de nem sikerült helyzeteket teremteni. A túloldalon egy bedobás utáni védelmi rövidzárlatot kihasználva a békéscsabai színekben századik mérkőzését játszó Gránicz újabb gólt szerzett és ezzel eldöntötte a találkozó sorsát. A ráadásban egy villámgyors ellentámadás végén a szintén csereként pályára lépő Paudits is betalált, ezzel beállítva a 4–1-es végeredményt.

A Békéscsaba összességében megérdemelten nyerte meg a rangadót, ugyanakkor a háromgólos különbség túlzónak mondható, főleg annak tükrében, hogy 1–1-es állásnál a játékvezető döntően befolyásolta a találkozó sorsát egy könnyen befújt büntetővel.

Továbbra sem tudunk kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Néhány játékos hatalmas egyéni hibája előzte meg a kapott góljainkat. Döntőnek bizonyult a hazaiak második tizenegyese is

– értékelt a találkozót követően Dobos Barna, a szegediek mestere.

A 2020-as évből még egy mérkőzés van hátra a Szeged-Csanád GA számára, vasárnap 17 órakor a Csákvárt látják vendégül Germán Tamásék.

A mérkőzés összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=rNqaURbItcg&ab_channel=Szeged-Csan%C3%A1dGrosicsAkad%C3%A9mia&fbclid=IwAR36YgxnXx3YNv8tUtGSs7UIyL8yUfUy5GLnVXjDl668ZG84VBXvztVzsCc

Merkantil Bank Liga , 20. forduló
Békéscsaba 1912 Előre–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 4–1 (1-0)
Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács Imre (Kovács II., Kovács G.)
Békéscsaba 1912 Előre: Uram – Farkas M., Bora, Nagy S., Mészáros (Máris, 54.) – Horváth P., Király (Kovács Á., 80.), Szabó P., Babinyecz – Lukács (Paudits, 54.), Pantovics (Gránicz, 54.). Vezetőedző: Preisinger Sándor.
Szeged-Csanád GA: Varga B. – Ódor, Moga, Deák I., Pejovics – Germán, Oláh G., Simon Á. (Takács T., 78.)– Dobos Á., Grumics (Gajdos, 68.), Gréczi (Varga Sz., 62.). Vezetőedző: Dobos Barna.
Gól: Lukács (12., 11-esből), Gránicz (61., 88.), Paudits (90.), ill. Oláh G. (50.).

Kiemelt kép: Békéscsaba 1912 Előre

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.