Sport

Három szegedi került be a kézilabda-válogatottba

Három szegedi került be a kézilabda-válogatottba

2020. október 28., szerda
Három szegedi került be a kézilabda-válogatottba

Gulyás István szövetségi kapitány kihirdette a magyar férfiválogatott szűkített keretét a spanyolok és a horvátok elleni Eurokupa-mérkőzésekre.

"Nem volt egyszerű a kerethirdetés, hiszen a koronavírus-helyzet miatt folyamatos a tesztelés, és ebből adódóan változik, ki edzhet és játszhat mérkőzéseket a jövő héten. Megteszünk mindent, hogy a két komoly erőt képviselő csapat, a spanyolok és a horvátok ellen helytálljunk, és még fontosabb, hogy január óta először együtt gyakorolhatunk" - idézte a magyar szövetség közleménye a kapitányt.

A jövő szerdai, veszprémi magyar-spanyol mérkőzésre továbbra is kaphatók a jegyek a playhandball.hu oldalon. A horvátországi meccs Eszéken lesz.

A most rajtoló és május elejéig tartó Eurokupában rendszerint azok a csapatok indulnak, amelyek már kijutottak a következő Európa-bajnokságra, ezért nem vesznek részt a selejtezősorozatban. A magyarok a szlovákokkal együtt házigazdái lesznek a 2022-es tornának, így a kontinensbajnoki címvédő spanyolokkal, valamint a legutóbb ezüstérmes horvátokkal játszanak az európai szövetség versenysorozatában idén ősztől jövő tavaszig.

A magyar férfiválogatott 20 fős kerete:
kapusok: Bősz Dániel (Balatonfüredi KSE), Mikler Roland (MOL-Pick Szeged), Székely Márton (Telekom Veszprém)
jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (FTC), Tóth Ádám (Dabas VSE)
jobbátlövők: Leimeter Csaba (Csurgói KK), Máthé Dominik (Elverum, norvég), Ilic Zoran (Orlen Wisla Plock, lengyel)
irányítók: Hanusz Egon (Csurgói KK), Ubornyák Dávid (HE-DO B.Braun Gyöngyös)
beállók: Hegedűs Márk (HE-DO B. Braun Gyöngyös), Rosta Miklós (MOL-Pick Szeged), Szűcs Bence (Balatonfüredi KSE)
balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Borsos Tamás (Csurgói KK), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock), Varga Márton (Balatonfüredi KSE)
balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Kovacsics Péter (FTC)

A férfi Eurokupa, 12. fordulójának programja:
november 4., szerda:

Magyarország–Spanyolország 18.15
Szlovákia–Horvátország 18.30
november 7., szombat:
Horvátország–Magyarország 18.00
Spanyolország–Szlovákia 20.00

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.