Sport

Óvatosan, de újra együtt edz a szegedi tollaslabdacsapat

Óvatosan, de újra együtt edz a szegedi tollaslabdacsapat

2020. május 11., hétfő
Óvatosan, de újra együtt edz a szegedi tollaslabdacsapat

Több mint öt éve dolgozik a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE edzőjeként Didi Purwanto és felesége, Dian Ayu Mayasari. Az indonéz házaspár kiváló munkát végez a szegedi klubnál, válogatott versenyzőket neveltek, az első osztályú tollaslabda csapatbajnokságban pedig játékosként is segítették az alapszakaszt megnyerő gárdát.

– Remélem, hogy túl vagyunk a nehezén. Az elmúlt hetekben nagyon komolyan vettük a szabályozásokat, viszont a játékosokat sem hagytuk egyedül, így online formában oldottuk meg az edzéseket. Heti rendszerességgel készítettünk videókat, amelyeket egy zárt csoportban tettünk közzé, ezeket kellett otthon elvégeznie mindenkinek. A legtöbb alapgyakorlat volt, a lábmunkára, a csukló edzésére, valamint a fizikai felkészítésre fókuszáltunk. Szorgalmasak voltak a felnőttcsapat és az utánpótlás tagjai is, rendszeresen beszámoltak az eredményeikről – kezdte a helyzet értékelését az indonéz szakember. A múlt héten vidéken ismét beindult az élet, engedélyezték a sportversenyek és a közös edzések megtartását, ám a tollaslabdázók ennek ellenére szem előtt tartják az óvatosságot. – Remek hír, hogy ismét közösen edzhetünk, igaz, egyelőre ezt nem teljes létszámmal tesszük. Csoportokra bontottuk a játékosokat, odafigyelünk minden higiéniai előírásra – fogalmazott. Mivel a tollaslabda nem kontaktsport, és a háló is elválasztja a feleket, könnyebb betartani a biztonságos távolságot. A járvány a legrosszabbkor szakította félbe a szezont, a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE ugyanis épp a hazai rendezésű rájátszásra készült, ahol előnyből várhatta az ellenfeleket, így jó esélye nyílt az első osztályú bajnoki cím megszerzésére. A rájátszást azonban elhalasztották, így egyelőre az érmek sorsa sem dőlt el. – Nem tudni még, mikor folytatjuk, de bízom benne, hogy szeptemberben már a rendes kerékvágásban mennek a versenyek. Egyelőre sem a hazai, sem a nemzetközi versenynaptár nem állt össze, az egyetlen biztos pont, hogy az elhalasztott tokiói olimpia 2021. július 23-án kezdődik – tette hozzá Didi Purwanto.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.