Sport

Az elszántság mentheti meg az FK Szegedet

Az elszántság mentheti meg az FK Szegedet

2019. április 5., péntek
Az elszántság mentheti meg az FK Szegedet
Múlt hétvégén megszerezte első tavaszi győzelmét az FK 1899 Szeged a Csongrád megyei I. osztályban. A kék-feketék Palócz góljával 1–0-ra diadalmaskodtak a Szőreg ellen. Hüvös Gábor, a csapat vezetőedzője szerint, ha a továbbiakban is ilyen elszántsággal játszanak, bárki ellen lehet esélyük.

A múlt hétvégi Szőreg ellen aratott győzelmével pontszámban beérte az utolsó előtti helyezett Székkutast az FK Szeged, és mindössze egy pontra van a biztos bennmaradást jelentő 13. pozíciótól. Hüvös Gábor vezetőedző úgy véli, ez a siker új lökést adhat csapata számára. – Úgy gondolom, hogy a mostani győzelmünket követően nagyobb hittel és reménnyel vághatunk neki az előttünk álló mérkőzéseknek. Szerintem a legtöbb meccsen lesz esélyünk a győzelemre – fogalmazott Hüvös. Hozzátette, jelenleg 60 százalék esélyt lát arra, hogy bennmarad a csapat. – Az utolsó fordulóban a közvetlen rivális Zsombóval játszunk, addigra szeretnénk eldönteni a bennmaradás kérdését.

A játéktudás alapján egyértelműen a megyei első osztályban van a helyünk, reálisan a középmezőnyben, a 8–10. hely környékén

– mondta a tréner. Szombaton az ötödik helyezett Röszkéhez látogatnak a diszkoszvetősök. Hüvös szerint ha a múlt heti arcát mutatja a csapat, ott is lehet keresnivalójuk. – Ismerve a Röszke játékosállományát, nem gondolnám, hogy jobbak lennének nálunk.

Ha olyan elszántsággal lépünk pályára, mint múlt héten, akkor bárki ellen lehet esélyünk, még akár idegenben is

– zárta gondolatait a mester.

Csongrád Megyei I. osztály 22. forduló

Röszke SK - FK 1899 Szeged

Április 6., szombat 16.30, Röszke, Röszkei Sportpálya. Vezeti: Dobai János ( Fodor Lajos, Tihanyi Gábor)

A forduló további mérkőzései:

Április 6., szombat 16.30

Kiskundorozsmai ESK – Szegedi VSE Algyő SK – Makó II. Ujszegedi TC – Zsombó SE Tiszasziget SE – Szentesi Kinizsi SZITE Székkutas TC – Csongrád TSE

Április 7., vasárnap 16.30

Szőregi RSE – Bordány SK

A bajnokság állása:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.