Sport

Paralimpia 2016: megérkezett a magyar küldöttség második része

Paralimpia 2016: megérkezett a magyar küldöttség második része

2016. szeptember 4., vasárnap
Paralimpia 2016: megérkezett a magyar küldöttség második része

Helyi idő szerint szombaton éjszaka megérkezett Rio de Janeiróba, a szerdán kezdődő paralimpiára a magyar küldöttség második része.

A versenyzők, edzők és vezetők csoportja párizsi átszállással repült Budapestről a brazíliai nagyvárosba.

Szerencsi Éva

, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) kommunikációs igazgatója az MTI-nek azt mondta, a Budapest Airportnak és a francia fővárosban a konzuli szolgálatnak köszönhetően zökkenőmentes volt az útjuk, mindkét helyszínen megkapták a megfelelő segítséget. A mostani csoporttal érkezett Rióba az atléta

Biacsi Ilona, Biacsi Bernadett, Csontos Piroska

és

Keresztesi Erika

, az erőemelő

Sztanó György

és

Mezei Katalin

, a kerekesszékes teniszező

Németh Roland

, a triatlonos

Boronkay Péter

és a két sportlövő,

Dávid Krisztina

és

Gurisatti Gyula

. Az MPB tájékoztatása alapján a csapat fogadása kifogástalan volt, a versenyzőket rögtön a faluba szállították, ahol elfoglalhatták szállásukat. A magyar küldöttség első része már pénteken megérkezett a paralimpiára, s egyelőre a tapasztalatok jók. "Jól érzik magukat, az ellátásra sincs panasz, edzenek, készülnek" - fogalmazott Szerencsi Éva. A 43 fős magyar versenyzői csapat, és az összesen több mint 80 fős delegáció utolsó tagjai kedden kelnek útra Rio de Janeiróba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.