Sport

Vízilabda: Nagy Viktor ötösöket védett, magyar diadal Horvátországban

Vízilabda: Nagy Viktor ötösöket védett, magyar diadal Horvátországban

2014. január 14., kedd
Vízilabda: Nagy Viktor ötösöket védett, magyar diadal Horvátországban
Vizes vb - Aranyérmes a férfi vízilabda-válogatott

Az olimpiai bajnok és a világbajnok csúcsrangadóját büntetőpárbajban nyerte Magyarország Sibenikben a Világliga selejtező-mérkőzésén.

A

Benedek Tibor

által irányított magyar válogatott számára a 2014-es év nyitányát jelentő, Sibenikben rendezett összecsapáson - a

www.vlv.hu szakmai honlap helyszíni tudósítása szerint

- a hazaiak kezdtek jobban, elhúztak 2-0-ra, majd

Varga Dénes

szépítő találata után 3-1-re a nyitó negyedben. A folytatásban viszont csupa hatástalan akció követte egymást mindkét oldalon. A második nyolc percből alig kettő maradt hátra, amikor először került a hálóba a labda, ekkor a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert megúszás után volt eredményes (3-2). A nagyszünet után emberelőnyből a horvátok találtak be előbb, amire

Hárai Balázs

válaszolt szintén létszámfölénynél: a center bal szélről, éles szögből lőtt gólt (4-3). Kár, hogy

Hosnyánszky Norbert

csavargólját nem adták meg. A befejező negyed elején a balkezes

Vámos Márton

egyenlített (4-4), bő három perccel a vége előtt viszont visszakerült a hazaiakhoz az előny, amely rövidesen kétgólosra nőtt (6-4). Vámos azonban újabb hatalmas lökettel szépített, másodpercekkel a vége előtt pedig Varga Dénes - bátyja,

Dániel

távoli lőtt passzába beleütve - kiegyenlített (6-6), és mivel a világligában nincs döntetlen, következhettek a büntetődobások. Az ötmétereseket a magyarok lőtték valamivel jobban, így a "tiszta" győzelmet honoráló járó három pont helyett a dobópárbaj megnyeréséért két ponttal gazdagodott a Benedek-csapat, a vesztes horvát válogatott pedig egy pontot kapott. A 2013/14-es, oda-visszavágós rendszerű világliga-sorozatban a magyarok győzelemmel, a horvátok pedig vereséggel rajtoltak. A tavaly nyáron Barcelonában vb-aranyérmes magyar válogatott novemberben, a háromcsapatos csoport nyitómeccsén 8-5-re győzött a görögök ellen Miskolcon. Utóbbiak decemberben büntetőkkel nyerni tudtak az olimpiai bajnok horvátok otthonában. Keddi győzelmével a magyar válogatott megerősítette vezető pozícióját, és élről várja következő mérkőzését, amelyet február 11-én vív a görögök vendégeként. A selejtezőcsoportból csak az első helyezett folytathatja majd a júniusi, dubaji szuperdöntőben.

Férfi vízilabda Világliga:

Horvátország - Magyarország 7-8 (3-1, 0-1, 1-1, 2-3) ötméteresekkel 1-2

Gólszerzők:

Obradovic 2, Sukno 2, Buslje, Dobud, Milakovic, ill., Varga Dénes 2, Vámos 2, Madaras, Hárai, Varga Dániel, Szivós. Benedek Tibor:

"Izgalmas mérkőzés volt, ilyenek kellenek, tétmeccsek, amikor egy gól dönt a végén. Jó is, hogy nincs döntetlen, ilyenkor inkább az ötméteresek döntsenek, lesz még ilyen. Nagyon örülök, mert ez egy nagy meccs volt. A horvátok borzalmasan keményen játszottak. Tudtuk, hogy sokat fogunk hibázni, de ennek ellenére mentünk előre, pörögtünk, nagyon jók voltunk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.