Sport

Közel 50 ezren vettek részt az EDF DÉMÁSZ ötpróbasorozatán

Közel 50 ezren vettek részt az EDF DÉMÁSZ ötpróbasorozatán

2012. július 16., hétfő
Közel 50 ezren vettek részt az EDF DÉMÁSZ ötpróbasorozatán

Az elmúlt másfél évben közel 50 ezren sportoltak országszerte az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 elnevezésű programsorozat keretein belül.

A jövő pénteken kezdődő nyári játékok jegyében rendezett eseményeken gyalogtúrákra, kerékpár-, futó-, és úszóversenyekre, valamint duatlon és triatlon viadalokra került sor, 21 városban összesen 372 próba zajlott - hangzott el a programsorozat hétfői záró sajtótájékoztatóján. Az összes próbanemet teljesített közel 500 amatőr sportoló közül a sajtótájékoztatón

Vajda Attila

olimpiai bajnok kenus és

Varga Tamás

világbajnok evezős sorsolta ki azt a nyolc főt, akik londoni repülőjegyet, két éjszakára szóló szállást és az augusztusi kajak-kenu versenyekre szóló belépőket nyertek.

Szekeres Pál

, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős helyettes államtitkára azt mondta, szükség van az ehhez hasonló rendezvényekre, különösen azért, mert a felnőttek mellett a gyerekeket, diákokat is sportolásra ösztönzi. "Azért is támogatjuk az olimpiai ötpróbát immár több mint egy évtizede, mert az iskolák versenyében, az aktívan résztvevő testnevelő-tanároknak is köszönhetően, nagyon sok gyereknek tudjuk megmutatni a sportolás fontosságát és a mozgásban gazdag, egészséges életmód lényegét" - fogalmazott a paralimpiai bajnok vívó. Az olimpiára készülő Vajda Attila kérdésre válaszolva azt mondta, egyelőre nem a versenyekre, hanem az edzésekre, a napi munkára koncentrálnak. "A mindennapjainkat most Szegeden töltjük egy viszonylag zárt közegben, s minden energiánkat a felkészülésbe fektetjük" - fogalmazott Vajda. "Sokszor kérdeznek a címvédésről, de én ezt a szót nem igazán szeretem. Inkább azt mondom, hogy Londonban újra bajnok lehetek, de ez azt jelenti, hogy ismét végig kell járni azt a nehéz utat, ami a győzelemhez vezet. A pekingi aranyéremhez ennek semmi köze, most egy másik olimpián, más körülmények között kell majd helytállni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.