Sport

Kézilabda: nincs szerencsénk, Norvégiát kaptuk a pótselejtezőn

Kézilabda: nincs szerencsénk, Norvégiát kaptuk a pótselejtezőn

2012. január 29., vasárnap
Kézilabda: nincs szerencsénk, Norvégiát kaptuk a pótselejtezőn

A magyar férfi kézilabda-válogatott alaposan „belehúzott”: Norvégiával csap össze a 2013-as világbajnokság pótselejtezőjében – derült ki a vasárnap déli sorsoláson. A hírről a Nemzet Sport Online számolt be.

A nemzetközi szövetség vasárnap, a férfi Európa-bajnokság helyszínén, Belgrádban tartotta a júniusi vb-pótselejtezők sorsolását -

olvasható a sportnapilap weboldalán

. Mint ismert, az Eb 8. helyén végző mieink

az első kalapból

várták a párosítás elkészítését. Ennek ellenére az egész mezőny egyik legnehezebb riválisával került szembe

Mocsai Lajos

csapata: a mieink a norvégokkal csapnak össze júniusban a 2013-as világbajnokságra való kijutásért. Norvégia a második kalapban kapott helyet, de a sorsolás első körében eldőlt, hogy az északiak az első kalapból kapnak ellenfelet (a második kalap négy csapatából kettő az első, kettő a harmadik kalapba került, és az így kialakult kilenc-kilenc országot tartalmazó két csoport tagjait párosították össze). Az is eldőlt, hogy a magyar csapat hazai pályán kezdi a küzdelmeket június 9-én vagy 10-én, a visszavágóra pedig egy héttel később idegenben kerül sor. A nem túl szerencsés sorsolás ellenére Mocsai Lajos bízik a sikerben. "Az Európai Kézilabda-szövetség a szerbiai Európa-bajnokság utolsó négy helyezettje közül kettőt sorsolt a kiemeltek közé, kettőt pedig az alsó ágra, és mi éppen az utóbbi csapatok közül kaptuk meg Norvégiát, amely az egyik legerősebb volt a szóba jöhető ellenfelek közül. A magyar férfiválogatottnak vannak kellemetlen emlékei a norvégok ellen selejtező-párharcokról, reméljük, most mi zárunk sikerrel. A norvég játékosok egész Európában magas szinten játszanak. Mi természetesen tudjuk a dolgunkat, a lehető legjobban felkészülünk majd a párharcra, amelyet Magyarországon kezdünk, és tovább szeretnénk jutni" – nyilatkozta a szövetségi kapitány a Magyar Kézilabda-szövetség honlapjának.

A 2013. évi férfi kézilabda világbajnokság pótselejtezőinek párosítása:

Litvánia – Lengyelország Oroszország – Csehország Szlovénia – Portugália Szlovákia – Fehéroroszország Macedónia – Ausztria Magyarország – Norvégia Izland – Hollandia Németország – Bosznia-Hercegovina Svédország – Montenegró

Az elöl álló csapatok kezdik hazai pályán a párharcot.

A vb-pótselejtezők időpontjai:

Első mérkőzések: 2012. június 9. vagy 10. Visszavágók: 2012. június 16. vagy 17.

A párharcok győztesei jutnak ki a 2013. január 13. és 27. között rendezendő spanyolországi világbajnokságra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.