Sport

Vízilabda: Lengyel Dominika a magyar U17-es Eb-keretben

Vízilabda: Lengyel Dominika a magyar U17-es Eb-keretben

2011. augusztus 14., vasárnap
Vízilabda: Lengyel Dominika a magyar U17-es Eb-keretben

Mihók Attila és Oltyán Gyula edzők kijelölték a madridi U17-es Európa-bajnokságra induló magyar csapatot, melyben az Universitas Szeged ifjú tehetsége, Lengyel Dominika is helyet kapott.

Az új nevén Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas Szeged két fiatal vízipólóshölgye is világversenyre készül:

Tóth Petra

az olaszországi Triesztben rendezendő junior vb-n fog részt venni szeptember 11. és 17. között, míg

Lengyel Dominika

a madridi U17-es Európa-bajnokságra induló válogatott tagja. A válogatott felkészülése biztatóan zajlott, a lányok ugyanis augusztus elején a görögországi Pythia Kupán vettek részt, ahol a figyelemre méltó 2. helyen végeztek a házigazdák mögött. Csoportjukat Ausztráliát 12-2, Spanyolországot 12-10 arányban verve nagy fölénnyel nyerték, a döntőben azonban a görögök útjukat állták, amikor 10-6-ra diadalmaskodtak felettük. Az ezüstéremmel olyan, a világ élvonalába tartozó riválisokat sikerült megelőzni, mint Olaszország, Spanyolország, Ausztrália és Hollandia. A válogatott augusztus 19-én utazik Madridba, ahol 21-27. között rendezik az U17-es kontinensviadalt.

Az U17-es magyar női vízilabda-válogatott kerete:

Kapusok:

Horváth Anna, Balázs Adrienn

Mezőnyjátékosok:

Miskolczi Kitti, Gémes Alexandra, Illés Anna, Farkas Kata, Lengyel Dominika, Garda Krisztina, Kövesdi Vivien, Dombrádi Fruzsina, Gurisatti Gréta, Hajor Orsolya, Ziegler Diána

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.