Sport

Aranyifjak – nagyító alatt a SZVSE U19-es bajnokcsapata

Aranyifjak – nagyító alatt a SZVSE U19-es bajnokcsapata

2011. július 5., kedd
Aranyifjak – nagyító alatt a SZVSE U19-es bajnokcsapata

Portálunkon hétről hétre követhették azt a hatalmas küzdelmet, melynek végén a Szegedi VSE játékosainak nyakába került az aranyérem a megyei I. osztályú ifibajnokságban. A sikerkovács Hágelmann Endre vezetőedzőt kértük visszatekintésre, elemzésre.

Kezdjük a számokkal, a száraz tényekkel, majd pillantsunk azok mögé!

A bajnoki végeredmény a 2010/11-es megyei I. osztályú U19-es bajnokságban:

1. SZVSE 68 pont, (107-30), 2. Csongrád 67 pont (103-36), 3. Sándorfalva 63 pont (84-37), 4. Tápé 58 pont (78-39), 5. Röszke 54 pont (75-44), 6. Nagymágocs 53 pont (70-39).

A legjobb góllövők:

Rózsa Dániel (SZVSE) 26 gól,Vígh Zsolt (Mórahalom) és Bagi Tamás (Tápé -3 gól) 24-24 gól, Laza Bence és Birk Máté (Csongrád) 22-22 gól, Kiss Árpád (SZVSE) 20 gól. Sajnos a bajnokság végén a tápéi csapattól játékosok jogosulatlan szerepeltetése miatt több pontot levontak, így ők hátrébb csúsztak a tabellán, s

Bagi Tamás

is elveszítette gólkirályi címét, mely titulus így a bajnokegyüttes játékosa,

Rózsa Dániel

ölébe hullott. Kiegyensúlyozott, izgalmas bajnoki év volt az idei, hol az utolsó fordulókban dőlt el az aranyérem sorsa. Sok jó csapat szerepelt a pontvadászatban, tehetséges játékosokkal. Sajnálatos, hogy a tápéi csapat az azonos napon a serdülőben és az ifiben való szerepeltetések miatt büntetést kapott, és a táblázat középére esett vissza, mert egy kitűnő gárdáról van szó. Az alábbiakban az első helyezett gárda, a Szegedi VSE trénere,

Hágelmann Endre

tekint vissza a nemrégiben befejeződött szezonra.

„2010. július 29-én 20 játékossal kezdtük meg a felkészülést. Az előző szezon második helyezett ifiegyütteséből távozott szinte mindenki.

Magony T.

és

Cseh R.

, a két kulcsember, akik tavaly a gólok felét szerezték, egy-egy meccset vállaltak, utána sajnálatomra leálltak elfoglaltságra hivatkozva. A csapatunk szinte teljesen újoncokból állt, de a célkitűzés nem lehetett így sem más, mint a dobogós helyezés megszerzése. Az edzéskörülményeink rendkívül mostohák, de a játékosok a teljes szezon alatt 196 edzésen, edzőmeccsen vagy bajnoki mérkőzésen szerepeltek. A bajnokság 30 fordulójából 22-szer mi álltunk az első helyen, de a játékunkat az erősen hullámzó teljesítmény jellemezte. Ősszel a csongrádi 4-0-s siker óriási győzelem volt, mert az előző évi bajnokot győztük le, akik kétszer verték tavaly az SZVSE-t! A Sándorfalva vagy a Mórahalom elleni otthoni győzelmek is fontosak voltak ősszel, de közben kikaptunk a Kiszombortól, a Mágocstól és a Tápétól is teljesen váratlanul. Az őszit végül kétpontos előnnyel zártuk a sándorfalvi csapat előtt” – idézi fel. A téli felkészülést a SZVSE-pálya fűtetlen csarnokában 2011. január 17-én indították el. „A csapatból három játékos Tápéra távozott, számomra érthetetlenül, mivel ott a tavaszi szezonban ketten egy percet sem játszottak, valamint súlyos sérülés (szegycsonttörés) miatt

Kávássy Dani

is leállt. Szerencsére érkezők is akadtak: sérülésük után visszatért hozzánk a gólerős Kálmán Krisztián és a nagy munkabírású, technikás

Váczi Tibor

is. A téli felkészülés alatt nagy segítségemre volt a sándorfalvi csapat edzője,

Szűcs Dénes

barátom, velük rengeteg edzőmeccset tudtunk kérésemre játszani, kiváló pályán, jó csapat ellen Falván! Ennek ellenére a márciusi premieren csak döntetlent értünk el a röszkei pályán úgy, hogy félidőben 2-0-ra vezetett az ellenfél... Négy győzelem után megint megtorpantunk, mert kikaptunk a tartalékos Nagymágocstól idegenben. Következett egy győzelem után a sándorfalvi rangadó, ahol remekül játszva legyőztük a hazai csapatot 6-2-re. A csongrádi gárda ezt követően nagyon megvert minket hazai pályán, és a legnagyobb csalódás az üllési vereség volt, ahol két kapura lövésből két gólt kaptunk, úgy, hogy a második félidőben egyszer jött át az ellenfél a félpályán! Ekkor lekerültünk az első helyről, de szerencsére a tápéiak felülmúlták a Csongrádot, így az utolsó öt mérkőzésen, melyek közül két rangadót is vívtunk, a Mórahalom és a Tápé ellen, százszázalékos teljesítménnyel, 30-2-es gólkülönbséggel, sikerült – ha nagyon nehezen is – egy ponttal a csongrádi alakulat előtt megnyerni a bajnokságot!” – foglalja össze a történteket Hágelmann Endre.

A csapat alapemberei közül a vezetőedző osztályzatai alapján a következő futballisták nyújtották a legjobb teljesítményt:

Weszelovszky Gábor

(kapus) 22 mérkőzés,

Bálint Dániel

(védő) 26 mérkőzés,

Nagy Ádám

(védő) 30 mérkőzés, Rózsa Dániel (támadó) 30 mérkőzés, aki 26 góllal a bajnokságban a legtöbb gólt szerezte tőlünk,

Kiss Árpád

(támadó), 24 meccs, aki 20 gólt szerzett. Az átlagnál jobban teljesítettek:

Busa Bence

22 meccs, 11 gól,

Horváth-Harmat Gábor

24 meccs,

Kertész Gábor

23 meccs,

Faragó Norbert

12 meccs,

Lukács Tamás

13 meccs,

Szántó Dániel

23 meccs, aki 1996-ban született, azaz előkészítő korú, s 8 gólt is lőtt,

Németh Róbert

18 meccs,

Szabó Roland

12 meccs. Hágelmann Endre külön kiemeli

Kálmán Krisztiánt

, aki rengeteget bajlódott sérüléssel, betegséggel, de 8 összecsapáson 9 gólt szerzett, háromszor is mesterhármast jegyzett, mégpedig olyan csapatok ellen, mint a Sándorfalva vagy a Mórahalom! Közepesen szerepeltek a mesteri értékelés szerint:

Papp Dávid, Túri Tamás, Nagypál Patrik,

hozzátéve, hogy őket az érettségi, illetve Túri T. esetében a rengeteg játékvezetői munka is hátráltatta. „A feladat a bajnokság mellett, hogy az első csapatnál is számításba vehető játékosokat képezzünk. Sajnos ez csak rengeteg munkával érhető el, többen nagyon szeretnek focizni, de izzadni nem, ezért az edzéslátogatás nagyon hullámzó volt. Ebben a korosztályban már taktikai jellegű edzéseket is kellene tartani, de vagy a csatársor, vagy a középpálya hiányzott a tréningről, ezért a bajnoki cím kicsit a szerencsének és az ellenfelek botlásainak is köszönhető! Sok meccsen az egyéni képességek vitték győzelemre az együttest tartalom nélküli játéknál” – így az (ön)kritikus edző. „Meg kell köszönnöm a csapat nevében a vezetőink:

Sahin-Tóth Dezső

és

Ágoston István

közreműködését, bármilyen problémát meg lehetett velük beszélni és oldani. Köszönöm továbbá

Bóka Ferencnek

, aki az első csapatból segített ki játékosokkal (

Környei Bence, Balog Péter, Márki Kornél

) nehéz rangadók előtt, valamint

Bellán Jánosnak

aki a serdülő mellett az ifinél is segített! A bajnoki aranyat, a győzelmet nem kell megmagyarázni, mondják sokan, de én azt vallom, hogy az utánpótlásban könnyebb győzni, mint jól focizni, viszont aki nem tanul meg futballozni, az felnőttkorban nem fog GYŐZNI!!” – hangzanak az intelmek. Hágelmann Endre végezetül elárulja: amennyiben az egészsége engedi, szeretne még a csapattal tovább dolgozni, és sikeresen tovább képezni a játékosait. A felkészülés első foglalkozására július 19-én kerül majd sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.