Sport

Vízilabda: nehéz helyzetből folytatja az Universitas

Vízilabda: nehéz helyzetből folytatja az Universitas

2011. március 15., kedd
Vízilabda: nehéz helyzetből folytatja az Universitas

Nehéz helyzetbe került a bajnoki elődöntőben a Taylor&Nash Universitas Szeged női vízilabdacsapata az OB I elődöntőjében, miután az egyébként is pályaelőnnyel bíró Dunaújváros hétgólos győzelmet aratott az első mérkőzésen. Szerda este faragnának a hátrányból Dalmády Petráék. A találkozót online közvetítjük.

A szombati első találkozón nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt

Godova Gábor

vezetőedző szerette volna. Bár a hangsúly a védekezésen lett volna, azonban a gólerős Dunaújváros rákényszerítette nyílt sisakos játékát Drávucz Ritáékra, így az adok-kapokból egyértelműen a hazai gárda jött ki győztesen és bőven belefért 11 gólt kapniuk 18 ellenében. Primász Ágnesék egyébként is pályaelőnnyel és a középszakaszban elért első helyezésük miatt +1 ponttal indultak a párharcnak, s a könnyű hazai győzelemmel a 7 pontig tartó versengésben máris 4-0-ra vezetnek. Ebből faraghat az Universitas szerda este, ám nem lesz könnyű, hiszen

Mihók Attila

együttese az egyetlen a teljes női mezőnyben, aki ellen a szegedi pólós hölgyeknek pontot szerezni sem sikerült. Hazai környezetben is csak kudarcok sorakoznak az eredmények között, ősszel 11-13, a középszakasz két héttel ezelőtti találkozóján 8-11.

Online

Hogy sikerül-e visszavágni a dunaújvárosiaknak a bajnoki elődöntő első, idegenbeli mérkőzésén elszenvedett vereségért, az a SZEGEDma.hu szerda este 19 órától kezdődő online közvetítéséből is kiderül! Tartsanak velünk!

Ezen változtatnának a szerda este 19 órától kezdődő mérkőzésen Tóth Ildikóék, s amennyiben győznek azzal felélesztik reményüket a döntőbe jutásra, amely azonban még úgy is igen távolinak tűnne, hiszen a soron következő találkozó ismét a Duna mentén lesz. Ha Keszthelyi Ritáék győznek holnap este, akkor az elődöntő véget is ér, és a szegedi lányok várhatják a Szentes és az Eger párharcának végeredményét. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy foggal-körömmel küzdeni fognak az utolsó pillanatig, s nem adják olcsón a bajnoki döntőt a vendégeknek. Az első mérkőzés tapasztalataiból kiindulva fegyelmezettebb védekezéssel és a jobb emberelőny-kihasználással nagy lépést tehet a csapat a Dunaújvárosi elleni történelmi sikerért.

Emlékeztetőül az elődöntő első mérkőzésén:

Női vízilabda OB I rájátszás, bajnoki elődöntő, 1. mérkőzés: Dunaújvárosi Főiskola - Universitas Szeged 18-11 (5-3, 4-2, 5-4, 4-2)

Dunaújváros, Fabó Éva Uszoda, 100 néző. Vezette: Vogel, Füzesi.

Dunaújváros:

KASÓ - Menczinger 1, KESZTHELYI 3, Primász 1, Berta 1, Huszka 1, POSZKOLI 5.

Csere:

Tóth E. (k), Ács 1, Kotsidou, KOVÁCS D. 4, Zsámbok, Pavuk 1, Polák.

Vezetőedző:

Mihók Attila.

Universitas Szeged:

Gundl - Dalmády Sz., Dalmády P. 1, DRÁVUCZ 4, TÓTH I. 4, Lengyel Dominika 1, Tóth P. 1.

Csere:

Miklós, Hegedűs, Árkosy, Schneider, Lengyel Dorottya, Lengyel A.

Vezetőedző:

Godova Gábor.

Gól - emberelőnyből:

12/9, ill. 17/4.

Ötméteresből:

1/1, ill. 1/1.

Kipontozódott:

Huszka (25'), Ács (28'), Berta (29' - cserével végleg), ill. Tóth P. (23').

A bajnoki elődöntő 7 pontig tartó párharcában a Dunaújváros vezet 4-0-ra.

Rájátszás, a jótékonyság jegyében

A Szegedi Női Vízilabda Egyesület az SZTE Juhász Gyula Pedagógiai Karával közösen adománygyűjtést szervez a Gyermekgyógyászati klinika számára a szerda esti találkozón. A szervezők a tárgyi adományokat a zsűri asztal mellett elhelyezett dobozba várják. A mérkőzésen kívül adományok leadhatók még a kari HÖK-ön, a JUGYU Klubban, a Teleki-kollégiumban és a TÁK-büfében. A bajnoki elődöntő második mérkőzésére a belépés díjtalan. A szervezők és a csapat tagjai minden érdeklődőt és szurkolót sok szeretettel várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.