Sport

Szurkolói ankét: szegedi foci a Gólban

Szurkolói ankét: szegedi foci a Gólban

2010. március 5., péntek
Szurkolói ankét: szegedi foci a Gólban
Immár hagyománnyá vált, hogy a megye labdarúgó-bajnokságainak őszi és tavaszi szezonnyitánya előtt a SZEGEDma.hu és az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom szakmai-szurkolói ankét keretében látja vendégül a szegedi focicsapatokat. A baráti találkozón játékosok, szakvezetők és szurkolók együtt beszélhetnek szeretett sportáguk jelenéről s jövőjéről. Az Etelka sori stadion melletti Gól büfében kérdezte portálunk főszerkesztője, Pintér M. Lajos a megye második vonalában játszó FK 1899 Szeged, a megyei első ligában küzdő SZVSE-Gyálarét és az NB III Alföld csoport élcsapatai közé tartozó Tisza Volán SC Szeged megjelent képviselőit a tavaszi szezon terveiről.

Az FK és a SZVSE is esélyes a dobogóra

A szurkolókból alakult, ám időközben a megye egyik legprofibb egyesületté vált FK 1899 Szegedben történt változásokról a játékos-edző, Hüvös Gábor és az elnök, Havas Péter mesélt. Megtudhattuk, hogy a városi sportigazgatóságnak köszönhetően heti három alkalommal készülhetett a csapat a stadion műfüvén az elmúlt hetekben. Az igazolásokkal kapcsolatban pedig arról beszélt Havas Péter, hogy az NB-s bajnokságokat is megjárt Dóra János erősíti majd a csatársort, aki szerint a jelenlegi keret alkalmas akár a dobogó elérésére is. A szakvezetők örömüket fejezték ki, hogy sikerült fiatalítaniuk is: Juhász Tamás nagy eséllyel pályázik a keretbe kerülésért, de rajta kívül két további ifjú tehetséget is kaptak a Tisza Volán SC Szegedtől a remek együttműködés jegyében. A SZVSE-Gyálarét már közel sem tudott ideális körülmények között készülni, hiszen a rossz időjárási viszonyok miatt szinte csak termi edzéseken vettek részt a vasutas labdarúgói, illetve az Etelka sori műfüvön két edzőmeccs keretében hangoltak a tavaszi rajtra. A kerettel kapcsolatban a vasutasok képviselői, Hegyesi Zsolt, Rabi György és Kenderesi Márton elmondták, hogy az algyői gárdából a SZVSE-hez igazolt Lajkó Ádám, akivel megerősödve az első hat helyezés valamelyikét biztosan eléri majd a csapat. Az együttestől Marsal Péter távozott. A vasutasok erőssége továbbra is a kiváló csapategység, baráti társaságról van szó, mely évek óta együtt futballozik. A SZVSE a Röszke ellen kezd vasárnap, a meccset a gyálaréti pálya használhatatlansága miatt a szegedi városi stadionban, műfüvön rendezik. Hogy láthatunk-e Hegyesi-gólokat, arra Zsolt nem tett ígéretet, abban viszont reménykedik, hogy több hazai találat születik, s három ponttal rajtolhat az alakulat.

Stadion kell!

A legmagasabb osztályban, az NB III-ban játszó szegedi alakulat, a Tisza Volán SC Szeged háza táján is több változás történt. Buchholcz Gábor vezetőedző arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy Szilágyi Norbert kivételével szinte csak perememberek igazoltak el. Tárgyalások folytak ugyan Kreizler Károllyal, Varga Istvánnal, Tóth Lukáccsal, Kulacsik Tamással és Fülöp Tiborral is, ám őket különböző okok miatt nem sikerült leigazolni. Vastag Szabolcs, Vastag Roland, Vágó Levente és Hadár Attila azonban a kék-feketéket erősíti majd a tavaszi szezonban, s mellettük ide szerződött Prikidánovics Milán, s hazatért Reguli Máté és Vida Gergely is. Hadár – aki az Orosháza elleni bajnokira már mindenképpen szeretne felépülni sérüléséből – kiemelte, hogy a hátsó alakzatban hasonlóan rutinos Mórocz Zsolt mellett ő is meghatározó játékosa szeretne lenni a Szegednek. Halkó Pál, az egyesület labdarúgó-szakosztályának vezetője hangsúlyozta, hogy a bajnokságban 7-8 közel azonos képességű csapat szerepel, viszont a Szeged az egyik legkisebb költségvetésű gárda a bajnokságban. A Volán az első öt hely valamelyikét szeretné megszerezni. Ehhez az kell, hogy mentálisan erősödjön az alakulat, a meccsek végén is türelmesen futballozzon, illetve végre jobb százalékban értékesítse a helyzeteit. „Le kell szögezni, hogy a harmadik liga nem éppen vonzó a labdarúgást szeretők számára” – mondta a Volán edzője, mikor a nézőszám kérdése került szóba. „Persze a minőségi focihoz először is megfelelő anyagi háttér kell, legfőképp egy modern stadion.” A jelenlévők szomorúan jegyezték meg, hogy az Etelka sori pálya amortizációjáért bizony a mindenkori önkormányzat a felelős, aki a rendszerváltás óta egy komoly beruházást sem hajtott végre a létesítményen. Végül elhangzott, hogy a szegedi és megyei foci felemelkedéséért vívott küzdelemben a szakvezetők, szurkolók sok reményt fűznek az újjáalakult Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetséghez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.