Rúzs

8 szuperétel betegségek megelőzésére

8 szuperétel betegségek megelőzésére

2010. február 6., szombat
8 szuperétel betegségek megelőzésére

Az alább felsorolt élelmiszerek segíthetnek megelőzni a súlyos betegségeket, és a óvják a hölgyek alakját, vigyáznak a testsúlyunk megtartására. Lássuk, melyek a leghasznosabbak!

Fokhagyma

Méregteleníti a szervezetedet, megszabadít a légszennyezettség, a dohányfüst és a gyógyszerek, illetve az alkohol lerakódott maradványaitól.

Áfonya

Tele van antioxidánsokkal és az agy teljesítményét is javítja.

Kelkáposzta

Gazdag izotiocianátokban, amelyek még a daganatok növekedését is képesek meggátolni.

Lenmag

A szívvédő omega-3 zsírsavakon kívül találhatók benne a daganat-növekedést gátló, antioxidáns hatású lignánok. Őrölve, müzlire, gabonapehelyre szórva érdemes fogyasztani.

Babfélék

Sok bennük a szaponin, amely megvédi a DNS-t a szabad gyökök támadásától.

Sárgarépa

A rákmegelőző hatású béta-karotinon kívül egy szintén rákellenes hatású, falcarinol nevű vegyületet is tartalmaz.

Eper

Az eper fogyasztása különösen a kerti sütögetéseket kedvelőknek ajánlott. A gyümölcsben ugyanis sok a folsav, amely a kissé odasült húsban felszaporodó rákkeltő anyagok hatását védi ki. Nagy mennyiségű folsavra van szükséged akkor is, ha kisbabát tervezel, a súlyos fejlődési rendellenességek kivédéséhez.

Paradicsom

Tele van antioxidáns hatású likopinnal, amely a szem egészségét is védi. Minél mélyvörösebb a színe, annál jobb! Forrás:

csajok.hotdog.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.