Politika

Már nyomtatják a szavazólapokat

Már nyomtatják a szavazólapokat

2024. május 22., szerda
Fotó: MTI/Mohai Balázs
Már nyomtatják a szavazólapokat

Már nyomtatják a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az európai parlamenti képviselők június 9-ei választásának szavazólapjait a budapesti ANY Biztonsági Nyomdában, amelynek géptermeiben és csomagolócsarnokaiban szerdán sajtóbejáráson mutatták be, milyen szigorú biztonsági intézkedések mellett készülnek a választási dokumentumok, és miként csomagolják, "dobozolják" azokat szavazóköri bontásban.

Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor. 


 

Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a bejárás előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, az ANY Biztonsági Nyomdában nyomtatják a több mint 33 millió szavazólapot, ebből 24 millió a helyi önkormányzati választásra készül, csaknem 8 millió az EP-választásra, és több mint 1,5 millió a nemzetiségi önkormányzati választásra.

Összesen több mint 10 ezer féle szavazólapot gyárt le a nyomda: az EP-listás szavazólapból kétfajtát (a magyarországi és a levélben szavazók részére), valamint 3177 polgármesterit, 1 főpolgármesterit, 3012 féle egyéni listás szavazólapot a 10 ezer lakosnál kisebb településekre, a tízezernél több lakosú településekre 1586 egyéni választókerületit, valamint 19 vármegyei listásat, egy fővárosi listásat, 13 országos nemzetiségit, 2150 települési nemzetiségit és 64 területi nemzetiségi szavazólapot.

A nyomda készíti el az egyéb választási kellékeket, például a jegyzőkönyveket, borítékokat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.