Politika

Halálos fenyegetést kapott Szijjártó Péter

Halálos fenyegetést kapott Szijjártó Péter

Januárt 29-én Ungvárra utazik a külügyminiszter

2024. január 23., kedd
Halálos fenyegetést kapott Szijjártó Péter

Az ukrán nyelven íródott levélben többek között az állt, hogy gyűlölik a magyar kormányt, mert azért dolgozik, hogy Ukrajna veszítsen a háborúban. Az üzenetet a külügy ukrajnai képviseleteinek címezték e-mailben.

 

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter január 29-én találkozik Ungváron ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával.

Szijjártó ezzel kapcsolatban korábban kijelentette, abban bízik, hogy a találkozón sikeresen végig tudják venni a legfontosabb kétoldalú kérdéseket, elsősorban a kárpátaljai magyar nemzeti közösség korábban elvett jogainak ügyét, valamint a két ország közötti kapcsolatok hosszú távú jövőjét.

Az Index kedden arról számolt be, hogy információik szerint a találkozó közeledtével a Külgazdasági és Külügyminisztérium ukrajnai képviseletei egy ukrán nyelven íródott e-mailt kaptak, amelyben

életveszélyesen megfenyegették Szijjártó Pétert.

Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk. Január 29-én tehát robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót Szijjártónak, és az illeszkedjen a magasságához. Isten megbocsát, de az ukránok nem

– olvasható a külügy ukrajnai képviseleteinek címzett e-mailben.

A cél egy Orbán-Zelenszkij találkozó létrejötte lenne.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.