Politika

Tusványos - Bóka János: széles lehetőségeket kínál a magyar uniós elnökség

Tusványos - Bóka János: széles lehetőségeket kínál a magyar uniós elnökség

2023. július 21., péntek
Tusványos - Bóka János: széles lehetőségeket kínál a magyar uniós elnökség

A miniszter - aki augusztus 1-jétől tölti be a tárcavezetői posztot - a Válságok kora címmel rendezett pódiumbeszélgetésen azt mondta: kiemelt jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy az Európai Unió a globálisan csökkenő versenyképességét valamilyen módon helyre tudja állítani, meg tudja erősíteni. Jelezte: tervezik elvégezni a kohéziós politika félidei felülvizsgálatát. Azt szeretnék, hogy az unió kohéziós politikája a következő hétéves költségvetési ciklusban is - a jelenlegi szerződéses célok mentén - meghatározó eleme legyen a szervezet tevékenységének - mondta.

Szeretnék folytatni az unió migrációs politikájával kapcsolatos azon törekvéseket, amelyek konszenzust élveznek. Ilyennek tekintik a külső határok megerősített védelmét, a harmadik országokkal való együttműködést, annak érdekében, hogy a migrációs nyomást kezelni lehessen.

Előrelépést érnének el a bővítési folyamatban is, azt szeretnék, hogy minden egyes tagjelölt és potenciális tagjelölt esetében legyen érdemi előre lépés - jelezte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.