Kultúra

Két premierrel és két budapesti bemutatóval indítja az évadot a Nemzeti Táncszínház

Két premierrel és két budapesti bemutatóval indítja az évadot a Nemzeti Táncszínház

2016. szeptember 7., szerda
Két premierrel és két budapesti bemutatóval indítja az évadot a Nemzeti Táncszínház

A Szegedi Kortárs Balett és Sághy Alexandra egy-egy kortárstánc-előadásának premierjével, valamint a Jászok című történelmi dal- és táncjáték, továbbá a Drakula utolsó tánca című produkciók budapesti bemutatóival várja szeptemberben a nézőket a Nemzeti Táncszínház.

A Szegedi Kortárs Balett új, A munka gyümölcse című produkciójában a következő nemzedék táncalkotói mutatkoznak be szeptember 21-én a Nemzeti Színházban. A 25 éves Budapest Táncszínház pedig Sághy Alexandra első, egész estés koreográfiáját mutatja be szeptember 29-én a Mom Kulturális Központban. A Balance - Off Balance című produkció az egyensúly és egyensúlyvesztés örök kérdését boncolgatja - olvasható a Nemzeti Táncszínház MTI-hez eljuttatott ismertetőjében. A Jászok című előadás alkotóinak, Mihályi Gábornak és Melis Lászlónak a célja az volt, hogy bemutassa a jász nép összetett és izgalmas történetét, valamint a tánc, a zene, a költészet és a vizuális művészet segítségével szóljon azokról az egyetemes emberi értékekről, amelyek szellemében nem csak a jászok, hanem minden ember létezni szeretne a világban. Az előadás szeptember 14-én érkezik a Müpa Fesztivál Színházába. A produkcióban közreműködik a Magyar Állami Népi Együttes, a Jászság Népi Együttes, a Hírvivők Ensemble, Pál István Szalonna és bandája, valamint a Jászok Vegyeskar. Ugyancsak a fővárosba érkezik szeptemberben a Szegedi Szabadtéri Játékokon debütált Drakula utolsó tánca is, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában. A klasszikus Drakula történettől eltérően, ez a produkció egy erdélyi falu magyarok és románok lakta vidékén játszódik, ahova furcsa vándormutatványosok érkeznek. A környéken félelem tölti el az embereket a vérszomjas vámpírról szóló hírek hallatán. Az öreg és örökké kiéhezett vérszívó vámpír fiatal nők friss vérétől nyer mindig új energiát, és válik maga is fiatallá, legalábbis ideig-óráig. Drakula gróf történetét az erdélyi népzene csodálatos világa, az Erdélyben élő népek táncainak gazdag és egyedülálló virtuozitása teszi varázslatos élménnyé. A Zsuráfszky Zoltán rendezte és koreografálta előadást szeptember 30-án nézhetik meg az érdeklődők a Müpában. A Nemzeti Táncszínház harmadik olyan évadát kezdi idén, amikor táncelőadásait különböző helyszíneken mutatja be. Ebben az évadban a meglévő alternatív játszóhelyek mellett - Müpa, MOM Kulturális Központ, Várkert Bazár, Hagyományok Háza, Marczi Közösségi Tér -, a Millenáris parkba, a Nemzeti Színházba, valamint a Zeneakadémia impozáns épületébe is várja nézőit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.