Kultúra

Ismét lesz gitárfesztivál Szegeden

Ismét lesz gitárfesztivál Szegeden

2016. április 1., péntek
Ismét lesz gitárfesztivál Szegeden
gitar

Április 7. és 10. között immár tizenhetedik alkalommal rendezi meg a Szó-Tér Közhasznú Egyesület és a Szegedi Tudomány Egyetem Zeneművészeti Kar a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált.

A rendezvényen olyan neves magyar gitárművészek lépnek fel, mint

Csáki András

,

Roth Ede

,

Podhorszky Gábor

,

Katona Péter

és

Pusztai Antal

. Mellettük spanyol, svájci, görög és japán koncertfellépők is érkeznek Szegedre, így

Dimitris Dekavallas

,

Florian Larousse

,

Mikiya Kaisho

, vagy

Takuya Okamoto

. A közönségkoncertek és a mesterkurzusok mellett négy kategóriában országos egyetemi gitárversenyt is rendeznek tehetséges magyar művészhallgatók számára. Az idei Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál a szokásos spanyol, latin és jazz ihlette produkciókon túl orientális hangulatot is hoz. Az április 7-i megnyitón felcsendül

Pavlovits Dávid

Arab Éjszaka című gitárkvartettje, április 9-én a világhírű Pusztai Antal fellépése előtt két rendkívüli japán művészt Mikiya Kaishot és Takuya Okamotot hallgathatja meg a nagyérdemű. Vannak közkívánatra visszatérő vendégek is, mint a francia gitár-fenomén Florian Larousse, aki a világ legnagyobb gitárversenye, a Guitar Foundation of America (GFA) győztese. Harmadik alkalommal rendezik meg a fesztivál keretében az Országos Egyetemi versenyt, győztesei az április 10-i gálaesten lépnek fel, a nagynevű virtuóz Csáki András előtt. A kurzusok és a gitárverseny rendezvényei mellett 19.30-as kezdettel világszerte ismert gitárművészek adnak színvonalas koncerteket a SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay termében.

A program:

Április 7., csütörtök: Szeged Guitar Quartet és Podhorszky Gábor, Április 8., péntek: Beke István Ferenc (Ro) Florian Larousse (Fr) Április 9., szombat: Takuya Okamoto és Mikiya Kaisho (J) és Pusztai Antal Április 10., vasárnap: Dimitris Dekavallas (Gr) és Csáki András

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.