Kultúra

A Koch Borászat lett az év pincészete 2014-ben

A Koch Borászat lett az év pincészete 2014-ben

2014. szeptember 3., szerda
A Koch Borászat lett az év pincészete 2014-ben

Koch Csaba hajós-bajai borász pincészete nyerte el a magyar borászszakma legrangosabb elismerését, az Év pincészete-díjat - írja az MTI.

Ebben az évben tizenharmadik alkalommal ítélték oda szakmai körök jelölése és szavazatai alapján a legjobb magyar borászatnak járó elismerést. A cím egy olyan bortermelő gazdasági társaság kollektív teljesítményét díjazza, amely bel- és külföldön a magyar bor, borkultúra és a kulturált borfogyasztás széles körű népszerűsítéséért tartósan és eredményesen tevékenykedik. Ebben az évben a második helyezett a Frittmann Borászat, a harmadik pedig a Béres Szőlőbirtok lett, amelyek oklevelet kapnak - tájékoztatta a győztes borászat az MTI-t.

Koch Csaba

szerint a Hajós-Bajai Borvidék tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású szőlőterületein a legmagasabb Magyarországon a napsütéses órák száma. Fontos, hogy mindezeket a természeti adottságokat kiegészítse a borász szaktudása és alázata. "Alapelvem, hogy nem szeretnék okosabb lenni a természetnél, ezért arra törekszem, hogy a szőlő a lehető legjobban érezze magát a dűlőinkben" - idézi a borász szavait a közlemény. A szőlőművelési innovációjáról is ismert borvidéki elnök, borakadémikus borai már számtalan hazai és nemzetközi versenyen bizonyítottak, a tavalyi év pincészete versenyben a harmadik helyen végzett. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége 2002-ben alapította a díjat a magyar borászatban irány- és mértékadó pincészetek munkájának értékelésére és elismerésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.