Kultúra

Újabb négy film forgatása kezdődhet meg a filmalap támogatásával

Újabb négy film forgatása kezdődhet meg a filmalap támogatásával

2013. május 9., csütörtök
Újabb négy film forgatása kezdődhet meg a filmalap támogatásával
film2

Újabb négy film forgatása kezdődik el a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával: júliustól forog Pejó Róbert Mancs és Fazekas Csaba Swing című munkája, októbertől Goda Kriszta Kakukkfiók című filmje, Salamon András Nemzeti Színházról készülő dokumentumfilmjét pedig már idén bemutatják.

Pejó Róbert

rendezése a híres magyar mentőkutya, Mancs történetét meséli el. A családi film premierjét jövő őszre tervezik. A 250 millió forint gyártási támogatást elnyert alkotás az Új Budapest Filmstúdióban készül, producere Kántor László - ismertette a részleteket a filmalap csütörtöki közleménye.

Fazekas Csaba

zenés, romantikus vígjátéka, a Swing, amelynek gyártásához 300 millió forinttal járult hozzá a filmalap, az Unio Film produkciója. A közönség 2014 februárjától nézheti meg a mozikban a

Törőcsik Marival, Csákányi Eszterrel, Ónodi Eszterrel, Törőcsik Franciskával

és

Kulka Jánossal

készülő filmet, amelynek producere

Bodzsár Iván

.

Goda Krisztina

Kakukkfiók című munkája 420 millió forintos támogatással kezd forogni októberben. A Megafilm gyártásában születő munka producere Kálomista Gábor. A filmalaptól tízmillió forintot kapott a Nemzeti Dokumentumfilm című alkotás, amely a Nemzeti Színházról, a társulatról és az előadásokról szól. A közlemény szerint

Salamon András

dokumentumfilmjét már az év vége előtt bemutatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.