Kultúra

Szanatóriumi ténfergések a Vármúzeumban

Szanatóriumi ténfergések a Vármúzeumban

2012. szeptember 14., péntek
Szanatóriumi ténfergések a Vármúzeumban

Sajátos fotografálási technikával dolgozik Varga Farkas fotográfus: szegedi épületeket és a környék természeti kincseit fényképezi, de egyszerre több képet exponál ugyanarra a kockára - így az ismert táj vagy a különböző épületrészletek igazi talánnyá válnak. A fiatal alkotó munkáiból „Szanatóriumi ténfergések” címmel szerdán nyílt fotókiállítás a Vármúzeumban.

A tárlaton

Varga Farkas

mintegy 30 fekete-fehér fotója látható. A képek fő témája a táj, Szeged jellegzetes építészeti és természeti környezete. Az alkotó sajátos fotografálási eljárással egyszerre több képet exponál ugyanarra a kockára, így az ismert részletek Varga Farkas fotóin talányossá válnak. Ez az ábrázolási mód nem csak a kiválasztott motívumot, de környezetének hatásait is érzékelteti, így szinte térbelivé terjeszti ki a két dimenziót. Mivel Varga Farkas fotósorozatai megtervezett, egyszemélyes akciók keretében készülnek, nem csak az elkészült nagyítás, de a teljes munkafolyamat műalkotásnak tekinthető. A kiállítás ezért a képek mellett a folyamatot dokumentáló videofelvételeket is bemutatja. A „Szanatóriumi ténfergések” című tárlat szeptember 17-ig látogatható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.