Kultúra

SZIN 2. nap – hőség és ska + FOTÓK, VIDEÓ

SZIN 2. nap – hőség és ska + FOTÓK, VIDEÓ

2011. augusztus 26., péntek
SZIN 2. nap – hőség és ska + FOTÓK, VIDEÓ

Ventilátor, védőital, törököző - ezek voltak csütörtökön a túlélés alapvető kellékei a SZEGEDma.hu faházában a laptopok mellett. Az árnyékból előbújva persze a koncerteket is meglátogattuk.

Délután négyig a legnépszerűbb helyszínek a medencék voltak, egy-két vállalkozóbb kedvű strandoló még a Tiszában is megmártózott. A kora délutáni koncertek már csak a tűző nap miatt is mérsékelt érdeklődést keltettek, a tűzben edzett keménymagot leszámítva inkább a padon ülve, távolról szemlélték az eseményeket. Négytől a Szabó Balázs Band koncertje indította be igazán a hangulatot, eddigre a fesztiválozók is kipihenték magukat. A népi hangszerekkel megbolondított könnyűzenei koncert alaposan átmozgatta a SZIN nagyszínpada előtt összegyűlt tömeget.

Dehogynemjuci

Nem sokkal utánuk

Németh Juci

bandája, a Nemjuci szedte szét a Borsodi Malátabár színpadát. Az énekesnő szokás szerint szinte felrobbant az emelvényen: ezúttal mezítláb lépett fel, és (saját állítása szerint gyerekkori) harisnyájából igyekezett kiugrani, meg minket is kiugrasztani. A zenekar annyira beleélte magát a koncertbe, hogy szépen ki is csúsztak a tervezett műsoridőből, a SZIN szervezőinek kellett lezavarni őket a színpadról. A közönség még megpróbálta visszatapsolni őket, de csak Jucit tudták előcsalni, aki még egy utolsó puszit küldött a rajongóknak. Estére már a hőmérő higanyszála is elfogadható mérték alá húzódott vissza, mi pedig legszívesebben kettészakadtunk volna: egy időben kezdődött ugyanis a Magna Cum Laude a nagyszínpadon, és a Zagar a Music Channel Arénában. Szerencsére utóbbi egy kis csúszással állt csak színpadra, így ízelítőt kaptunk mind a két előadásból. A Zagar szokás szerint pörgette a bulit, leghíresebb számukat, a Wings of Love-ot még a sátor környékén is énekelték. Magna Cum Laudéra sem csak a színötössel végzettek gyűltek össze – a funk-rockot játszó zenekar kellemes csokrot fűzött a legfülbemászóbb dalaikból. Szerencsés időpontban is léptek fel: este hét környékén már mindenki megérkezett, viszont még nincsenek annyira „elfáradva”, hogy ne menjen a tánc. A csütörtöki nap „győztese” azonban minden kétséget kizáróan a Russkaja. Ez az orosz gyökereken cseperedett osztrák banda olyan ruszki-ska-punk zenét nyomott, hogy szinte hullámokat vert a Tisza a színpad szomszédságában.

Georgij Alexandrowitsch

tört angollal énekelt szövegeit pörgős, szláv zenei vonallal vadítják, az összkép pedig fergeteges. Egészen máshogy szólnak a számítógép hangfalaiból, mint élő előadáson. Komoly konkurenciája volt pedig az együttesnek: ugyanebben az időpontban, este 10kor kezdett muzsikálni a Simple Plan helyére beugrott egyslágeres banda, a Wheatus a SZIN színpadon, de a Tündérground és

Ganxta Zolee

is ekkor koncertezett. A sátor még ezek ellenére is tömve volt, aki talpon állt még 11 órakor is, az orosz ska-punk zenéjére mulatott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.