Kultúra

Felállt a filmtámogatási pályázatokat elbíráló bizottság

Felállt a filmtámogatási pályázatokat elbíráló bizottság

2011. augusztus 9., kedd
Felállt a filmtámogatási pályázatokat elbíráló bizottság

A Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. felállította azt az öttagú filmszakmai döntőbizottságot, amelynek feladata a Filmalap által a közeljövőben kiírásra kerülő filmtámogatási pályázatok elbírálása lesz - tájékoztatta az MTI-t kedden a filmalap.

A döntőbizottságban

Andrew G. Vajna

, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, nemzetközi produceri és filmforgalmazási tapasztalattal rendelkező producer,

Havas Ágnes

, a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. vezérigazgatója,

Divinyi Réka

forgatókönyvíró,

Miskolczi Péter

producer, valamint

Kovács András Bálint

, az ELTE BTK egyetemi tanára, a Filmtudomány Tanszék vezetője kapott helyet. A közlemény hangsúlyozta, hogy a bizottság "kizárólag szakmai szempontok szerint" fogja meghozni döntéseit, és minden pályázó egyenlő eséllyel indul a filmalap támogatásáért. Az egyik legfontosabb szempont az lesz, hogy "egy adott produkció esetében az alkotói erő és a pénzügyi megvalósíthatóság találkozzon, a fesztivál- és közönségsiker érdekében". A pályáztatás várhatóan még augusztusban elindulhat, és a filmalap ígérete szerint az "folyamatos és átlátható lesz". Összeférhetetlenség felmerülése esetén, tehát "ha bármelyik döntőbizottsági tag bármilyen szakmai minőségben részt vesz egy pályázó produkcióban, annak a vonatkozó pályázat elbírálásában nincs szavazati joga, ilyenkor egy később felkérendő hatodik személy dönthet helyette" - fogalmazott a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.