Kultúra

Vasárnap kiderül, idén kié lesz a Tornyai-plakett!

Vasárnap kiderül, idén kié lesz a Tornyai-plakett!

2010. október 8., péntek
Vasárnap kiderül, idén kié lesz a Tornyai-plakett!

Október 10-én, vasárnap délben nyílik a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában az 57. Őszi Tárlat. A megnyitó ünnepségen Szőcs Géza kulturális államtitkár és Sturcz János művészettörténész mond beszédet, a megjelenteket köszönti Lázár János országgyűlési képviselő, Hódmezővásárhely polgármestere. A megnyitón derül ki, ki lesz a 2010-es esztendő Tornyai-plakettese, szintén ekkor tudhatja meg a nagyközönség, hogy kik az 57. Őszi Tárlat díjazottjai.

A Vásárhelyi Őszi Tárlatot egyedülálló módon 1954 óta minden esztendőben megrendezik. A tárlat hazánk legjelentősebb hagyományokkal rendelkező kortárs kiállítása, amely egyszerre biztosít képzőművészeti fórumot a festészet, a grafika és a szobrászat képviselői számára. Az 57. Vásárhelyi Őszi Tárlaton 167 művész 270 alkotását láthatja a nagyközönség. A meghatározó kulturális seregszemlén 132 festményt, 52 grafikát, 84 szobrászati és plasztikai művet, valamint 2 tűzzománcot állítanak ki. A zsűrinek 588 képzőművészeti alkotásból kellett kiválasztania a kiállítandó műveket. Ebben az esztendőben 248 művész adott be pályamunkát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.