Kultúra

Önállósulna a szabadkai Népszínház Magyar Társulata

Önállósulna a szabadkai Népszínház Magyar Társulata

2010. október 19., kedd
Önállósulna a szabadkai Népszínház Magyar Társulata

Önállósulna a szabadkai Népszínház Magyar Társulata és Vajdasági Magyar Nemzeti Színház néven működne tovább. A társulat először 2003-ban kereste meg azokat, akik meghatározói voltak a vajdasági magyar kulturális életnek, de az önállósulásról akkor mégsem született döntés. Most a nemzeti tanácsokról szóló törvény is lehetőséget ad arra, hogy önállósodjon a szabadkai Népszínház Magyar Társulata.

Kovács Frigyes

, a szabadkai Népszínház magyar társulatának korábbi igazgatója, a Vajdaság Mának nyilatkozva elmondta, hogy "aki név szerint fel meri vállalni annak az ódiumát, hogy egy Vajdasági Magyar Nemzeti Színház ne alakuljon meg, az álljon ki a nyilvánosság elé és mondja el argumentumait ezzel kapcsolatban. Ha a szerbeknek nincs ellenükre egy ilyenfajta színház létrehozása, akkor majd mi magyarok megakadályozzuk! Ha ez megtörténik, akkor vén koromra el kell innen költöznöm, vagy Srboljub Kovačevićre változtatom a nevem. Azt gondolom, hogy az, aki bármilyen meggondolásból a dolog ellen van, az nemzetáruló. Ez az én magánvéleményem" (Kovács Frigyes színművész nyilatkozatát a Vajdaság Ma hírportál a

Tükör

rovatában olvashatják.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.