Krimi

Vádat emeltek a vásárhelyi műszaki boltot kirámoló külföldi betörők ellen

Vádat emeltek a vásárhelyi műszaki boltot kirámoló külföldi betörők ellen

2020. augusztus 29., szombat
Vádat emeltek a vásárhelyi műszaki boltot kirámoló külföldi betörők ellen

A megalapozott gyanú szerint a férfiak 2019. január 17-én 3 órakor, a bejárati ajtót befeszítve jutottak be a belvárosi üzletbe. A boltban csak pár percet töltöttek, ezalatt átkutatták a helyiséget, és onnan nyolc telefonkészüléket, valamint hét tabletet vittek magukkal.

A nyomozók az adatgyűjtés során megállapították, hogy a cselekmény elkövetésével három külföldi férfi gyanúsítható megalapozottan. A rendőrök alig négy órán belül, bérelt szállásukon elfogták, és onnan előállították a terhelteket. Ellenük nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon. A gyanúsítottakat kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és a Szegedi Járásbíróság 2019. január 18-án elrendelte letartóztatásukat.

A szállásukon tartott kutatás során az ellopott műszaki cikkeket lefoglalták. 

A nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök a feltételezett elkövetőket azzal is gyanúsítják, hogy hasonló módszerrel törtek be két, telekommunikációs eszközöket forgalmazó üzletbe Komáromban, illetve Ajkán.  

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban megküldte az ügyészségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.