Közlekedés

Hamarosan új Volvo buszok érkeznek Szegedre

Hamarosan új Volvo buszok érkeznek Szegedre

2023. május 1., hétfő
Hamarosan új Volvo buszok érkeznek Szegedre

19 autóbusz kerül Csongrád-Csanád vármegyébe, ahol a járművek a vármegye 22 éves átlagéletkort meghaladó háromtengelyes-flottáját váltják majd. A vadonatúj Volvo 8900-as buszok Szeged, Szentes, Makó, Hódmezővásárhely és Csongrád térségében állnak szolgálatba.

Az elmúlt 3 évben a Volánbusz flottacsere programjának keretében –15,50és egy újabb50darabos tételben – összesen 115 darab háromtengelyes, alacsony belépésű Volvo 8900-as került beszerzésre, részben a társaság kiérdemesült háromtengelyeseinek leváltására, részben pedig a nagy utaskapacitású járműveket igénylő fordák kiszolgálására. A legutóbbi 50 darabos beszerzés részeként érkező, AA LC-796 és 845 rendszámtartományba tartozó kocsikat – melyek forgalomba helyezése jelenleg is zajlik – a Magyarbusz információi szerint a társaság 11 vármegyében tervezi szétosztani.

Az új buszok középső ajtó vonaláig alacsonypadlós kialakításúak. Hivatalosan 111 fő befogadására alkalmasak, fedélzetükön 53utasülés kapott helyet. A kocsikat felszerelték teljes utasteret megfigyelő biztonsági kamerarendszerrel, tolatózóna- és forgalomfigyelő kamerával, OBU vezérelt, LED-es rendszerű külső szöveges kijelzőkkel és 19 colos beltéri LCD-monitorral egyaránt kiegészített audiovizuális utastájékoztató rendszerrel, minden ülésről elérhető, az oldalfalba telepített USB-csatlakozókkal (üléspáronként 1-1 darab), 4400 m³ szállítási kapacitású Valeo (Spheros) REVO típusú klímaberendezéssel és azM3 járműkategória I, II és III osztályairama már kötelezően megkövetelt fedélzeti automata tűzelfojtó rendszerrel is. A buszok szervizelése és karbantartása az átadást követő 24 hónapban a Volánbusz számára nem jár költséggel, ezeket a kétéves garanciaidő alatt a Volvo Hungária végzi el saját költségén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.