Közérdekű

Életbe lépett a tűzgyújtási tilalom

Életbe lépett a tűzgyújtási tilalom

2021. július 31., szombat
Életbe lépett a tűzgyújtási tilalom

A mai nappal a Nébih közlése szerint országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el, tehát egyelőre Szegeden is elfelejthetjük, ha tábortüzes hétvégi programot szerveztünk magunknak.

Az előrejelzés szerint a hétvégén az ország döntő részén nem várható csapadék. A csapadékmentes időjárás és a hőség kiszárította az erdők avarrétegét, ami gyorsan terjedő felszíni tüzek és ezekből percek alatt fejlődő koronatüzek kialakulásához vezethet.

A hivatal mindenkit fokozott körültekintésre int, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

A tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi erdőkben és fásításokban, valamint a kétszáz méteres körzetükben, még a kijelölt, kiépített tűzrakóhelyeken is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon lehet részletesen tájékozódni.

via MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.