Közélet

Ungár Péter: Az emberek vagy férfiak, vagy nők. Nembináris emberek nem léteznek

Ungár Péter: Az emberek vagy férfiak, vagy nők. Nembináris emberek nem léteznek

2023. július 8., szombat
Ungár Péter: Az emberek vagy férfiak, vagy nők. Nembináris emberek nem léteznek

Közeledik a Pride-hónap, amely kapcsán Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője és társelnöke a közösségi oldalán hosszasan értekezett a témáról. Kijelentéseivel pedig sikerült a balliberális oldalon felborzolni a kedélyeket.

Ungár Péter előrevetítette, a budapesti Pride felvonulással kultúrharcos tematika a tetőfokára fog hágni. Bejegyzésében kiemelte, a szexuális kisebbségek kérdésköre egy hisztériává vált, amely valós súlyánál sokkal többet szerepel a vitáink között.

Ez senkinek sem jó, a buziknak sem"

- fogalmazott az ellenzéki képviselő. Hozzátette, rengeteg dolog van Nyugaton az egész betűleves ideológiában, ami valóban problémás” és bár szerinte ezt a helyzetet a Fidesz felnagyítja, értelmezhetetlen számára, hogy a „nyugati politikusok jelentős része nem tud arra kérdésre válaszolni, hogy hogyan definiáljuk azt, hogy nő.”

Kiemelte azt is, az amerikai kulturális termékeken keresztül sokszor jön be „érzékenyítő” tartalom, amely jogosan okoz frusztrációt az emberekben.

Én is sóhajtozni szoktam, amikor oda nem illő módon, erőszakosan minden filmbe bele van rakva egy meleg szál.”

- tette hozzá.

Ezt követően arról kezdett elmélkedni, hogy „soha, senki még nem lett attól buzi, mert tizenhat évesen elolvasta a Pokolbéli víg napjaimat.” Arra már nem tért ki, hogy mennyire lehet káros egy kisgyermek számára, amikor transzvesztita szerepjátékot játszatnak velük „érzékenyítés” címszóval.

Ezt követő gondolatával pedig sikeresen kiverte a balliberális oldalon a biztosítékot, amikor úgy fogalmazott,

Az emberek vagy férfiak, vagy nők. Nem-bináris emberek nem léteznek.”

Ezen kijelentésével kapcsolatban megkerestük a pártok helyi képviselőit. Ők egyetértenek-e Ungár Péter kijelentésével, mi a véleményük erről, esetleg elítélik-e az LMP társelnökének írását. A téma kényessége miatt csekély esélyt látunk a válaszadásra, azonban ha ez bekövetkezne, cikkünket frissítjük.

Bejegyzését azzal zárta, hogy felhívta a figyelmet egy 2007-es Nagy-Britanniai kampányra, amikor azzal plakátolták ki az országot, hogy „Vannak, akik buzik. Legyél túl rajta.” (Some people are gay. Get Over it.) Szerinte ez lenne a legjobb mindenkinek.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.