Közélet

Így reagált a kormány David Pressman beszédére

Így reagált a kormány David Pressman beszédére

2023. június 17., szombat
Így reagált a kormány David Pressman beszédére

Az amerikai nagykövet tegnap este a Budapest Pride fesztivál megnyitójánmondott beszédet, ahol úgy fogalmazott: „Nem számít, hány, a magyar kormány által gyártott, brüsszeli bombákról szóló plakát díszeleg a városban egy adott pillanatban, a valóság az, hogy Magyarországot nem támadják külső erők, nem fenyegeti a nyugati dekadencia vírusa, nem csúszik hason Soros György előtt, és nincs kiszolgáltatva teljhatalmú összeesküvő hatalmaknak.”

A Magyar Nemzet kérdésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ úgy reagált a nagykövet beszédére, hogy „a háborúpárti politikusok azért támadják Magyarországot, mert békepártiak vagyunk. Az ő érdekük az, hogy a háború elhúzódjon és minket is bele akarnak sodorni a háborúba.”

Pressman többek között azt mondta beszédében, hogy ,,már most tudja", mit fognak írni róla a szalagcímek, ,,amelyeket Rogán miniszter úr csapata diktál majd a holnapi újságoknak." Hozzátette, hogy szerinte provokációval vádolják majd, továbbá azzal, hogy ,,nyugati bölcsességet importál", és obszcén érték erőltet. Szerinte ,,ez legalább annyira kiszámítható, mint amennyire unalmas.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.