Közélet

Albán fegyvercsempészt tartóztattak le

Albán fegyvercsempészt tartóztattak le

2023. május 22., hétfő
Albán fegyvercsempészt tartóztattak le

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak az albán férfinak, aki 17 gépkarabélyt, 2 géppisztolyt, 2 pisztolyt, valamint tölténytárakat és lőszereket próbált meg az országba becsempészni.

Az ügyészségi közlemény szerint május 18-án, reggel 8 óra előtt jelentkezett belépésre Magyarország területére Szerbia irányából a röszkei határátkelőhelyen. A férfi a bejelentendő vámárura vonatkozóan nemleges nyilatkozatot tett, majd az eljáró pénzügyőröknek gyanús lett az autó elhúzható ajtaja. A tételes átvizsgálás során az ajtó műanyag borítása mögül a pénzügyőrök lefoglalták az oda a gyanúsított által elrejtett 17 gépkarabélyt, 2 géppisztolyt, 2 pisztolyt, valamint 15 tölténytárat és 10 lőszert.

A lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban a Szegedi Járási Ügyészség a gyanúsított letartóztatását a szökés-elrejtőzés és a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.