Közélet

A deákosok többsége szerint nem volt nehéz a matekérettségi

A deákosok többsége szerint nem volt nehéz a matekérettségi

2023. május 9., kedd
A deákosok többsége szerint nem volt nehéz a matekérettségi

Befejeződött a matematika érettségi, amely apropóján megkérdeztük a Deák Ferenc Gimnázium tanulóit, szerintük milyen volt az idei érettségi.

Én tudtam, hogy könnyű lesz"

- mondta lapunknak egy diák, aki rendelkezésre álló idő előtt végzett a feladatsorokkal. Ő többek között a 2010 óta kiadott összes érettségi feladatlapot megcsinálta korábban, így nagyon könnyűnek érezte. Azt is hozzátette, szerinte 2010 óta egyre könnyebbek az érettségik.

Meglepett, hogy könnyű volt"

- árulta el számunkra egy másik érettségiző. Szerinte azért is érezhette könnyűnek a mai vizsgát, mert sokkal jobban tudott élesben fókuszálni, mint amikor csak gyakorolt. Azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy könnyebb vagy nehezebb volt-e az idei, úgy vélekedett ugyanolyan volt.

A második feladat annyira nem volt egyszerű szerintem. Az első rész könnyű volt"

- vélekedett egy másik diák. Barátnője hasonlóan vélekedett, szerinte is az első rész könnyű volt, míg a második már neccesebb. Viszont korábbi válaszokkal ellentétben, szerinte nehezebb volt az idei matematika érettségi. Azt viszont mindketten hozzátették, az idei magyar könnyebb volt.

Az én céljaimhoz képest, szerintem nehéz"

- hangzott el egy diáktól, aki művészeti szakon tervez továbbtanulni, így számára az egyetemi felvételin nem fog számítani a matematika. Elárulta azt is, célja a legalább kettes megszerzése volt. A célomat elértem, de ahhoz képest, hogy mennyi energiát fektettem bele, kicsit nehéznek találtam - mondta magabiztosan. Hozzátette, szerinte átlagos nehézségű volt az idei érettségi, de nem igazán van tisztában a korábbi évek feladataival.

A feladatokról, illetve tanári véleményről itt írtunk korábban:

https://szegedma.hu/2023/05/szazalekszamitas-geometria-es-grafok-ilyen-feladatokat-oldanak-meg-eppen-az-erettsegizok

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.