Közélet

Darvak, bivalyok, struccok, óriásharcsa - ezek voltak 2022 legjobb szegedi videói

Darvak, bivalyok, struccok, óriásharcsa - ezek voltak 2022 legjobb szegedi videói

2023. január 1., vasárnap
Darvak, bivalyok, struccok, óriásharcsa - ezek voltak 2022 legjobb szegedi videói

Ezeket a videókat nem mi készíttettük, hanem olvasóink küldték vagy épp olyan látványosra sikeredtek, hogy a mi figyelmünket is megragadták. Most a teljesség igénye nélkül válogattunk ezekből.

Az egész év nem is indulhatott volna merészebben, mint azzal a struccal, aki a Szegedtől nem messzire található struccfarmról szökött el:

Az eset előtt nem sokkal megérkezett a havazás Szegedre is, amiről az Időkép kamerái rögzítettek egy rövid, de annál látványosabb timelapse felvételt:

https://youtu.be/PjfFz8_T-44

Egy rekordot is sikerült megörökíteni a Tisza-tónál: egy csaknem két és fél méteres harcsát halásztak ki pergetve, ami ráadásul a 100 kilót is meghaladta. Ez Magyarországon a legnagyobb pergetve fogott harcsa és a legnagyobb Tiszából kifogott, hitelesített harcsafogás is egyben. A hal hivatalos mérlegelését és fotózását, videózását követően, visszanyerte szabadságát.

https://youtu.be/4wGsBKKdmZo

Idén a járványügyi korlátozások megszűnésével a tavaly újranyitott Lapos Szabadstrand kibővült, a megnyitó napján pedig Pumped Gabó és Opitz Barbara voltak a sztárfellépők. Az Axefly Vision drónfelvételeken meg is örökítette a nyitás napját:

https://youtu.be/ObpA_cqwQ8E

Idén jubilált a Szegedi Csillagvizsgáló is: a 30. születésnapon ünnepi előadássorozatot tartottak júliusban, ennek alkalmából pedig egy hangulatos videót is megjelentettek:

https://youtu.be/ps7M1YfFWKA

A tartós szárazság után augusztus 20-án megérkezett a kiadós vihar Magyarországra - ami okozott némi fennakadást országosan -, az egyik szegedi viharvadász, Rittler Tamás pedig olyan pillanatot örökített meg, ami végigkísért minket az év hátralevő részében:

Minden évben, november környékén visszatérő természeti jelenség, hogy a darvak behúznak a vízpartok közelébe. A Kunsági Nemzeti Park egyik frekventált területén, a Fehér-tavon nincs olyan év, hogy az elmaradna, így mindenki, aki valami különlegeset akar látni, részesülhet benne, hiszen az ott dolgozók saját maguk is szerveznek darulest:

A sándorfalvi Mákszem Bivalyoskert egyik bivalya a borjával elveszett. Bár valószínűsítették, hogy a villanypásztoron belül kószálnak, a nagy terület miatt drónkamerás keresésre volt szükség, amihez az Axefly Vision-t kérték fel. Az elveszett állatok végül előkerültek, maga a videó azonban egészen lehengerlőre sikerült:

https://youtu.be/jxioPSetsGY

Az Axefly Vision nevű YouTube-csatornától már két drónfelvételt is mutattunk - és még egy utolsóra is sor kerül. Ez talán mind közül a legmeghatóbb, hiszen a Koraszülőttek Világnapja alkalmából készült:

https://youtu.be/L-W-nG1RdZQ

Végezetül következzen még egy drónfelvétel, ezúttal Danika12341 jóvoltából, aki a ködös, téli Szegedet mutatja be nekünk madártávlatból:

https://youtu.be/iR3BC1Orh1s

Biztosan vagyunk benne, hogy 2023-ban sem maradunk menő és látványos felvételek nélkül, melyeket természetesen igyekszünk mi is bemutatni majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.