Közélet

Nincsenek veszélyben a magyar erdők - üzente az agrárminiszter!

Nincsenek veszélyben a magyar erdők - üzente az agrárminiszter!

2022. augusztus 13., szombat
Nincsenek veszélyben a magyar erdők - üzente az agrárminiszter!

AZ ERDŐGAZDÁLKODÁS FENNTARTHATÓSÁGI KÖVETELMÉNYEIT AZ ÚJONNAN MEGJELENT RENDELET NEM ÍRJA FELÜL

– írta ki, részben nagybetűkkel, közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

Az információ nem új, napok óta többször és több fórumon is nyilatkozott a kormány, illetve a szaktárca arról, hogy a fakitermelés szabályainak megváltoztatása gyakorlatilag egy elméleti opció arra az esetre, ha nincs más mód meleget (energiát) csinálni, mint a fa; mert minden (gáz, villamosenergia) leáll, vagy csak rettenetesen korlátozottan lenne elérhető a lakosság számára.



Az agrárminiszter vélhetően a pénteki budapesti fatüntetésre reagálva próbálhatta megnyugtatni az erdőkért aggódó közvéleményt.

A kormányszóvivő a hivatalos Facebook-oldalán azt írja, a fakitermelés szabályairól szóló kormányrendelet kizárólag vészhelyzet esetére készült, hiszen az erdők természeti értékei nem sérülhetnek. Elmondása szerint a rendkívüli szabályok

KIZÁRÓLAG AKKOR LÉPNEK ÉLETBE, HA AZ ENERGIAKRÍZIS ELJUT ARRA A SZINTRE, AMIKOR A LAKOSSÁGI ÉS KÖZÜLETI TŰZIFAIGÉNYT MÁR NEM LEHET A KORÁBBAN TERVEZETT FAKITERMELÉSSEL BIZTOSÍTANI.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.