Közélet

Kásler Miklós szerint is szükség lehet további korlátozásokra

Kásler Miklós szerint is szükség lehet további korlátozásokra

2021. március 2., kedd
Kásler Miklós szerint is szükség lehet további korlátozásokra

A Magyarországon is megjelent brit mutáns nagyon gyorsan terjed, legalább 70 százalékkal fertőzőképesebb, mit a többi variáns, és a fiatalabb korosztályokat is fenyegeti, ráadásul a betegség lefolyása súlyosabb, komolyabb tünetek okoz.

Az emberi erőforrások minisztere a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy ha azt vesszük figyelembe, hogy a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, akkor a jelen pillanatban életben lévő szigorítások ennek a 70 százalékát teszik ki.

Ezért szerinte szükség lehet iskolabezárásokra, előre hozni vagy meghosszabbítani az iskolai szünetet, vagy akár csökkenteni a patikák és az élelmiszerboltok nyitvatartását.

- Nagyon sokféle lehetőség van. Ha azt tekintjük, hogy a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, akkor a jelen pillanatban életben lévő szigorítások ennek a 70 százalékát teszik ki. Sok példa van a világban, mit lehet még tenni: iskolákat bezárni, előre lehet hozni a szünetet vagy meg lehet hosszabbítani az időtartamát erre a kritikus néhány hétre. Az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak nyitvatartása mellett lehet az egyéb boltok nyitva tartásán is szigorítani. Ennek mintájára még sok minden más is lehetséges.

A teljes interjú ITT olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.