Közélet

Átépítik a szegedi sóházat

Átépítik a szegedi sóházat

2020. december 18., péntek
Átépítik a szegedi sóházat

A lap szerint a sóház épületének tervezett átalakításával kapcsolatban településképi véleményezési eljárást folytattak le - közölte a kormányhivatal. Ezt követően 2019-ben Szeged jegyzője adta ki a helyi védelem alatt álló épület átalakítására vonatkozó végleges építési engedélyt.

Az épületben üzemelő játékáruházat működtető REGIO Kft. a napokban közleményt adott ki az átépítéssel kapcsolatban. Azért döntöttek a felújítás mellett, mert a kiszolgálóhelyiségek nagy része üresen állt az elavult műszaki állapot miatt. A felújítás a műemléki jelleg megtartásával zajlik, műszaki és épületgépészeti munkákat is végeznek, de az áruház a felújítás alatt is üzemel.

A helyi védett főépület homlokzatait meghagyják, a mellék­építményeket visszabontják, helyükön zöldterületet, játszóteret és fákkal szegélyezett parkolókat alakítanak majd ki.

A tetőteret valószínűleg beépítik. A tervek szerint a homlokzaton a Szeged város életében egykor fontos szerepet játszó só is megjelenik majd, A só című magyar népmeséből kerül fel egy idézet. A teljes rekonstrukció várhatóan 2021 októberéig tart.

Illusztráció: tér és Forma Építész Iroda

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.